Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A fájdalmaid gyakran Isten célját szolgálják

2014. december 02. 03:00 - mintyovanviki

„…aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket.” (2 Korinthus 1:4)

A fájdalmaid gyakran Isten célját szolgálják. Isten nem osztogatja nehézségeket ok nélkül! Ha keresztül mentél egy nehézségen, Isten azt akarja, hogy segíts másokat is át hasonló nehéz helyzeteken. Ő fel tudja használni életed problémáit a mások felé való szolgálatban. Pont azok a dolgok, melyeket életedben leginkább szégyellsz, elfelejtenél válhatnak a mások szolgálatában a legnagyszerűbb eszközzé.

Ki tud jobban segíteni egy csődhelyzetben lévő személynek, mint egy olyan valaki, aki volt már hasonló helyzetben? Ki tud jobban segíteni egy függőséggel küzdő személynek, mint az, aki maga is küzdött káros szenvedélyekkel? Ki tudna jobban segíteni a speciális szükségletű gyermeket nevelő szülőknek, mint az, aki már felnevelt egy speciális szükségletű gyermeket? Ki tud jobban segíteni egy gyermekét gyászoló szülőnek, mint az, aki maga is elvesztette gyermekét?

A dolog, amit legjobban gyűlölsz lehet az, amit Isten leginkább jóra tud használni az életedben.

A 2 Korinthus 1:4-ben és 1:6-ban a következőket olvassuk: „…aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket." "Ha szorongattattunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk.”

Ezt megváltó szenvedésnek hívják. A megváltó szenvedés az, amikor egy problémás helyzetet vagy fájdalmat más hasznára élsz át.

Pontosan ez az, amit Jézus is tett értünk. Amikor Jézus kereszthalált halt, pedig nem érdemelte meg a halált. Miattad ment keresztül azokon a fájdalmakon, azért, hogy te megmenekülj és a Mennybe juthass.

Nagyon sokféle oka lehet az életedben lévő problémáknak, fájdalmaknak és szenvedéseknek. Néha az életed nehézségeit saját magadnak köszönheted. Ha rossz döntéseket hozol, ezek is okozhatnak fájdalmat az életedben. Ha elmész és túlköltekezel, olyan dolgokat vásárolsz meg, amelyekre nincs szükséged és nem gondolsz a jövőre, mély adósságba vered magad és elvesztheted a házadat. Ilyenkor nem mondhatod: „Istenem, miért engedted, hogy elveszítsem a házamat?” Nem hibáztathatod Istent a rossz döntéseidért!

De néhány nehézséggel kapcsolatban ártatlan vagy. Mások fájdalmai, butaságai és bűnei megbántottak. Életed egyéb nehézségei a megváltó szenvedést szolgálják. Isten gyakran megengedi, hogy olyan nehéz helyzeteken menjünk keresztül, amelyekkel egyszer másokon tudunk segíteni.

Beszéljetek róla

  • Melyek azok a problémák az életedben, amelyekről kérdezted már Istent, kíváncsi voltál arra, hogy miért éppen veled történtek meg?
  • Hogyan tudnád a fájdalmas tapasztalataidat használni, hogy másokat szolgálj?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása