Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne feledkezz el Jézusról ezen a Karácsonyon!

2014. december 29. 03:00 - mintyovanviki

„Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.” (Lk 10:41b-42)

Szeretjük túlzsúfolni az életünket. Túlhajszolunk, túlköltekezünk, túlbecslünk dolgokat és gyakran fáradtan rójuk a köröket egész életünkben. Ennek következtében Isten igazságának nincs esélye ragyogni az életünkben.

Gyakran tanítja Isten neked az igazság lényegét – lehet, hogy a reggeli Biblia tanulmányozásod közben vagy a vasárnapi prédikáció alatt – és Te azt gondolod, hogy meg kellene tenned bizonyos dolgokat, de éppen túl zsúfolt az életed ehhez, és ezért feledésbe is merül.

Az igazság nem szorulhat  ki az életedből a bűn miatt. Gyakran jó dolgok szorítják ki az életünkből azt az igazságot, amelyet Isten akar elültetni bennünk. Teljesíteni Isten rád szabott tervét – ennyi a feladat, nem kell többet tenni; a kevesebb jelen esetben több!

Vegyük Jézus barátainak – Máriának és Mártának – a példáját. Egy nap meghívták Jézust vacsorára. Mária az egész estét Jézus hallgatásával töltötte. Márta nagyon elfoglalt volt, jó házigazda szeretett volna lenni és aggódott azon, hogy minden a legnagyobb rendben menjen.

Márta teljesen felháborodott azon, hogy neki egész nap dolgoznia kellett, míg a testvére csak Jézus mellett ült. Ekkor mondta neki Jézus: „Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.” (Lk 10:41b-42)

Amikor az életed véget ér, kizárólag egyetlen dolog fog számítani: Megismerted-e Isten fiát? A különleges karácsonyi meglepetések, amelyeket a túlóráddal kerestél meg – nem fognak számítani. Minden idő, amelyet a tökéletes ünnepi étel elkészítésével töltöttél – szintén nem fog számítani. De minden egyes perc, amelyet Jézus megismerésével töltöttél évről évre – számítani fog!

Szóval élvezzük a karácsonyi időszakot! Csomagoljuk be az ajándékokat! Díszítsük fel az otthonunkat! Töltsünk felejthetetlen pillanatokat a családunkkal! De ne engedjük, hogy a Karácsony úgy teljen el, hogy ne töltenénk időt Jézus lábainál.

Beszéljetek róla:

  • Életednek mely területein van versenytársa az Istennel való kapcsolatodnak?
  • Miért gondolod, hogy gyakran elsodródunk Mária rajongásától Márta túlragaszkodó, lényegtelen elfoglaltságai felé?
  • Hogyan tudnál időt szakítani a karácsonyi szoros programodban, hogy időt tölthess Jézussal?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.22)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása