Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A közted és az álmaid közötti óriások

2015. február 05. 03:00 - magyarosijulia

„Minden ide összegyűlt megtudja majd, hogy az Úr megszabadítja népét, de nem karddal és lándzsával. Ez az Úr harca, és nekünk fog adni téged!” (1Sám 17:47, NLT fordítás)

Pushing Giant Boulder

Dávidnak az 1 Sámuelben leírt története szerint Dávid négy óriással kellett megküzdenie mielőtt Góliát elé léphetett. Nem fizikai, hanem az elméjében levő óriások voltak azok.

Sokkal inkább valószínű, hogy te is ilyen óriásokkal kell küzdj, mintsem egy Góliáttal, de ugyanannyira félelmetesek és nagyok lehetnek, és megakadályozhatnak abban, hogy az légy, akinek Isten akar látni, és abban, hogy beteljesítsd azt az álmot, amit Isten helyezett a szívedbe.

Az álmaid elérésének első nagy óriása a halogatás. Egy álom sem teljesül be azonnal. Egyszer csak Isten szívedre helyez egy álmot, de nem másnapra telejsíti. Lehet, hogy évekbe telik, amíg megvalósul életed álma. Mindig van egy várakozási időszak.

Dávid esetében az apja is akadálya volt álma megvalósulásának. Miután Sámuel királlyá kente őt, Jesszé visszaküldte a juhok mellé.

Amikor Isten terve ellentmond másokénak, késés lesz, és az emberek megpróbálnak majd visszatartani - sokszor éppen azok, akik a legjobban szeretnek. Isten viszont hűséges és bevégzi az Ő munkáját az Ő időzítése szerint.

A második óriás, amellyel szembe kell nézz, az elcsüggedés. Góliáttól az egész Izrael rettegett, és mindenki meg volt győződve arról, hogy elveszítik a csatát.

Kire hallgatsz, aki azt mondja, hogy lehetetlen megcsinálni? Ki tartja vissza az álmaidat, azt mondva, hogy soha sem fog megtörténni?

Sokszor csak egy üde hangra van szükség: egy frissítő szemű falusi gyerekre, aki azt mondja, hogy "Ez az alak nem okozhat gondot, le tudjuk győzni!"

A harmadik előtted tornyosuló óriás a helytelenítés. Dávidnak a saját testvére kérdőjelezte meg az indításait és helytelennek ítélte, hogy szembeszálljon Góliáttal.

Amikor kapsz Istentől egy álmot, amely másokat megrémít, de te mégis küzdesz az eléréséért, lebecsülnek, rágalmaznak és félreértenek. El kell döntened, hogy mi a fontosabb számodra: az emberek vagy az Isten jóváhagyása.

A negyedik óriás, amivel szembe kell nézz, a kételkedés.

Senki sem értett jobban a háborúhoz, mint Saul király, és azt mondta Dávidnak, hogy bolondság azt gondolnia, hogy egy legény képes lenne harcba szállni egy olyan harcossal, mint Góliát.

Lehet, hogy a mai szakemberek is azt mondják, te sem tudod megtenni. Ez éppen elég ahhoz, hogy elkezdj kételkedni magadban.

Miután megírtam a Céltudatos élet című könyvemet, kaptam egy levelet a szerkesztőtől, amit be is kereteztem, amelyben azt írta, hogy "Ez a könyv sosem fog működni. Senki sem fog 40 fejezetet elolvasni!" A szakemberek gyakran tévednek.

Beszéljetek róla

  • Mit tanultál magadról és Istenről, amikor egy álom beteljesülése késlekedett?
  • Kik elbátortalanító hangja tartott eddig vissza? Kinek a hangjára kell inkább figyelned?
  • Isten mely ígéreteire gondolhatsz bátorításként, amikor kételkedni kezdesz magadban vagy az álmaidban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.29)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marta Gal 2015.02.05. 19:43:57

Sziasztok.nagyon orulok h kitesztek dolgokat.van akinek kinyilik a szeme.nagyon tetszik.aldjon az Ur benneteket
süti beállítások módosítása