Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne aggódj! Bízz az Úrban!

2015. február 14. 03:00 - hofgartekesnoemi

Az én Istenem, aki gondot visel rólam pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő dicsőséges gazdagságából, amit Krisztus Jézusban kaptunk meg.”  (Filippibeliekhez írott levél 4:19 NLT fordítás)

Lehet, hogy az egyik napon a tiéd a világ, a másik napon pedig már senki nem figyel rád. Lehetsz milliomos ezen a napon, a következőn akár el is veszítheted mindened. Mindegy, hogy mennyit keresel, mindegy, hogy mennyit teszel félre: a pénzügyek bizonytalanok.

Ezért tehát aggódunk. De mit is mond a Biblia a pénzügyeink fölötti aggodalmainkkal kapcsolatban?

1. Okafogyott. (Máté 6:25.) Minden bizonnyal lesznek félelmeid az életedben, de vannak jobb tárgyai is ezeknek a pénzügyeknél. Ha csődbe mész? Még attól is lehet rosszabb. Az élet több, mint tárgyaink halmozása. Aggódj amiatt, ami igazán számít.

2. Természetellenes. (Máté 6:26) Jézus emlékeztet minket arra, hogy az állatok és a növények nem aggódnak. A madarak nem mondják, hogy jobb volna, ha összeszednék magamnak egy nagyobb fészekre valót a nyugdíjas éveimre. Egyedül az ember nem bízik abban, hogy Isten mindent biztosít számukra. A teremtés összes többi tagja igen.

3. Szükségtelen (Máté 6:30) A pénzügyekkel kapcsolatos félelmeink Isten és az ő ígéreteinek félreértése nyomán keletkeznek. Azt ígérte, hogy felelősséget vállal a szükségeidért. Azt mondja: „Én vagyok a te mennyei Atyád, és te a gyermekem vagy. Gondodat fogom viselni.” Mindig akkor kerülünk bajba, amikor ebben kételkedni kezdünk.  

Az aggodalmaidban Istent játszol. Valami olyat vállalsz magadra, amelyért Isten már kezeskedett. Pál ezt mondja nekünk A Filippiekhez írott levelében: Az én Istenem, aki gondot visel rólam pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő dicsőséges gazdagságából, amit Krisztus Jézusban kaptunk meg.”  Isten pontosan tudja, hogy mi folyik az életedben és a pénztárcádban. Már azelőtt ismeri a szükségeidet, mielőtt elmondod neki. Segíteni szeretne rajtad.

Beszéljetek róla

  • Milyen dolgok vannak az életedben, amelyek fontosabbak a pénzügyeidnél?
  • Hogyan találsz egyensúlyt az Istenbe vetett bizalom és a javaiddal való helyes gazdálkodás között?
  • Milyen ígéreteket találsz a Bibliában amelyek bátoríthatnak, amikor aggódni kezdesz a pénz miatt?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015. 02. 07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása