Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Használd a pénzed a személyiséged fejlesztésére

2015. február 21. 03:01 - rorsy

"Igazság, bölcsesség, tanulás és jó érzék, ezekért megéri imádkozni, de túl értékesek ahhoz, hogy eladd őket." (Péld 23:23, TEV fordítás)

small_business_investment-1024x631.jpg

Szeretünk pénzt áldozni a kényelmünkre, de a Biblia arra tanít minket, hogy bölcsebb dolog a személyiségünk fejlesztésébe befektetni.

Isten azt szeretné, hogy a pénzünk egy részét saját magunkba fektessük be - személyiségünk és lelkünk fejlesztésébe. A Bibliában azt olvassuk, hogy "Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban!" (2 Péter 3:18a)

A Bibliában arról is ír, hogy "Szerezzetek igazságot - ne adjátok szerelemért vagy pénzért, szerezzetek bölcsességet, tanuljatok, legyetek értelmesek." (Példabeszédek 23:23, MSG fordítás) Isten azt szeretné, ha a képességeinket fejlesztenénk és tanulnánk, hogy olyanokká váljunk, amilyenekké Ő alkotott minket.

Amikor keresztyén könyveket, CD-ket vásárolunk, amelyek segítenek a növekedésben, Isten Növekedési Alapjába fektettünk be. Amikor a pénzünket egy kurzusra költjük, hogy valami újat tanuljunk, amely még közelebb visz minket az Isten rólunk alkotott képéhez, akkor a saját növekedési alapunkba fektetünk be. És ilyenkor Isten mosolyog ránk, mert helyesen használjuk a pénzünket.

Beszéljetek róla

  • Mi tart távol attól, hogy a személyiséged növekedésébe való befektetéstől?
  • Hogyan szeretnél ebben az évben szellemileg növekedni? A kiadásaid mennyire tükrözik azt, hogy a Jézusban való növekedés az elsődleges célod?
  • Milyen lépést teszel ma meg annak érdekében, hogy be tudj fektetni a Krisztushoz hasonló karaktered növekedésébe?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása