Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan fektess be gyülekezetedbe

2015. február 22. 03:00 - Lilla:)

"Amikor Isten emberei szükséget szenvednek, állj készen segíteni nekik. Mindig buzgón gyakorold a vendéglátást." (Róma 12:13, NLT fordítás)

o-church-giving-facebook.jpg

 

Isten azt várja tőlünk, hogy pénzünk egy részével a közösségünket támogassuk, hogy szeretet tanúsítsunk más hívők felé és hogy kapcsolatokat építsünk.

Amikor a pénzemet Istennek adom, az közelebb visz engem Őhozzá. Amikor a pénzemet odaadom egy testvéremnek, az közelebb visz engem hozzá. Amikor pénzt adok a kiscsoportom tagjainak, befektetek a kiscsoportomba,  akkor közelebb kerülök a csoport tagjaihoz.

Ha elmegyek venni egy kedves kártyát és írok egy bátorító üzenetet, ezzel befektetek Isten Közös Alapjába. Ha egy hívő társam elcsüggedt és én elhívom ebédre, mert szüksége van valakire, akivel elbeszélgethet, ezzel Isten Közös Alapjába fektetek be.

A Bibliában azt olvassuk, hogy "Amikor vendégül látod testvéreidet a Krisztusban, még ha idegenek is, láthatóvá teszed a hitet." (3 János 1:5, MSG fordítás) Amikor egy gyülekezeti kapcsolat fejlődésébe fektetjük a pénzünket, ez a többieknek megmutatja Istent. Más szavakkal, amikor befektetsz a gyülekezetbe, az segít embereket Krisztushoz terelni.

Légy kreatív! Újulj meg! Elmélkedj. "Lássuk, mennyire tudunk találékonyak lenni a szeretetre való ösztönzésben és a segítségnyújtásban." (Zsidókhoz írt levél 10:24)

Amikor más hívőknek adsz, azzal hozzájuk közelebb kerülsz!

Beszéljetek róla

  • Hol látsz szükséget a kis csoportodban vagy egy családnál a gyülekezetedben?
  • Milyen félelmeid vannak azzal kapcsolatban, hogy elérj idegeneket, akiknek az életébe befektethetsz?
    Kérd Istent, hogy segítsen túljutni a félelmeiden és bízzál benne a szolgálatoddal kapcsolatban.
  • Hogyan segíthetnek az erős gyülekezeti kapcsolatok megmutatni másoknak Istent?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása