Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három hibát kerülj el a nehézségek idején

2015. május 13. 03:00 - magyarosijulia

„A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János 16:33b, NIV fordítás)

dont-do-it-ioannis-kounadeas-4599019-xl.jpg

A nyomorúság az élet velejárója. Lesznek nehézségek az életedben! Jézus is megmondta János 16:33-ban: „A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (NIV fordítás)

Az Apostolok Cselekedetei 27-ik részében Pál apostol hajóra szállt Róma felé több fogollyal, és igen nagy nehézségekkel kellett szembenézzenek az utazás alatt, mert a szél ellenük volt. Pál figyelmeztette a vele utazókat, hogy ha elindulnak, egy hatalmas viharba keverednének, amelynek borzasztó következményei lehetnek. Úgy döntöttek, hogy mégis hajóra szállnak, és három gyakori hibát követtek el, amit mi is hajlamosak vagyunk elkövetni a nehézségek idején.

  1. Rossz tanácsra hallgatunk. „De a százados inkább hitt a kormányosnak és a hajótulajdonosnak…” (Apostolok Cselekedetei 27:11a) Isten már nemet mondott, és Pál is figyelmeztette őket, hogy ne tegyék meg. Ennek ellenére, mivel a „szakértők” szerint minden rendben volt, elindultak. Ha Isten mondd neked valamit, és a világ összes szakértője mást mondana, ne hallgass rájuk! Figyelj arra, hogy Isten mit mond!

  2. Követjük a tömeget. „… a többség úgy döntött, hogy továbbhajóznak onnan…” (Apostolok Cselekedetei 27:12a) A többség gyakran téved! Az izraeliták többsége vissza akart térni Egyiptomba, és mind tévedtek! Mások nyomása sok embert megakadályoz abban, hogy Isten akaratát kövesse.

  3. A körülményekben bízunk. „Mivel pedig déli szél kezdett fújni, azt hitték, hogy megvalósíthatják elhatározásukat…” (Apostolok Cselekedetei 27:13a). Pál figyelmeztette a többieket, hogy egy vihar felé közelednek, de mégis elindultak. Nem kellene minden olyan nyitott ajtón, amit észreveszel belépned! Nem kell minden adódó lehetőséget kihasználni! Nem kellene minden neked felajánlott munkát elfogadnod! Nem kellene randiznod bárkivel, aki elhív! Sátán is adhat megfelelő körülményeket, nem csak Isten, ezért kell mindig Istenhez kell fordulnod útmutatásért.

A fenti három hiba ismerete segítségedre lesz, abban, hogy el tudd őket kerülni, amikor nehézséggel állsz szembe a hit útján.

Beszéljetek róla

  • Szerinted miért engedi meg Isten, hogy nehézségekkel szembesülsz a hit útján?
  • Gondolj egy olyan példára az életedből, amikor bajba keveredtél, mert a három közül valamelyik hibát elkövetted.
  • Hogyan szabadított meg Isten abból a helyzetből?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.06)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása