Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Elfogyott a remény? Támaszkodj Isten szavára!

2015. május 17. 03:00 - sema22

"Ábrahám, amikor elfogyott a reménye, el kezdett reménykedni a hitben... Isten szavára támaszkodott." (Róma 4:18 Philips)

Honnan tudod, hogy a remény kihalt belőled? Onnan, hogy elkezded használni a soha szót: Én soha sem fogok megházasodni; Nekem soha nem lesz meg a diplomám; Soha nem leszek már jól; Soha nem mászok ki az adósságból; Soha nem leszek képes elengedni a múltat és elfelejteni azt a sok szégyent és lelki fájdalmat; Soha nem fogok tudni megváltozni; Sosem látom meg, hogy a dolgok más irányt vegyenek! Ilyen, amikor kihalt a reménység.

Mit tehetsz ilyenkor? A Róma 4:18 így írja: "Ábrahám, amikor elfogyott a reménye, el kezdett reménykedni a hitben... Isten szavára támaszkodott." (Philips)

Amikor zsákutcába jutsz, akkor a Bibliára van szükséged! Olvasd, tanulmányozd, vésd az eszedbe és gondolkozz rajta! Írd le amit olvasol egy kis emlékeztetőre és ismételgesd! A Biblia tele van ígéretekkel. Támaszkodj az Igére, és bízz az ígéreteiben, és érzelmileg is  megelevenedsz. Semmi nem bátorít annyira, mint a Biblia. Ha Isten szavára támaszkodsz, nem kell pánikolnod, mert tudod, hogy bár lehet, hogy valamit nem tudsz irányítani, de az nem azt jelenti, hogy nincs Isten uralma alatt.

A zsákutca egyben a hited próbája is. A Zsidók 11:17 így fogalmaz: "Amíg Isten megpróbálta őt, Ábrahám bízott Istenben és ígéreteiben, és felajánlotta neki fiát, Izsákot" (TLB). Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy azt szeretné, ha felajánlaná áldozatul neki Izsákot, és neki a szeme sem rebbent. Nem esett kétségbe, mert tudta, hogy Isten mit tehet meg, és megbízott az ígéretében.

Mi történik, ha Isten elveszi legnagyobb álmodat és arra kér, hogy  add fel? Meg tudod tenni hitből? Zsákutcába kerülsz, ám Isten át tud rajta vinni, ha megfelelő a válaszod.

Vannak közöttetek, akik most zsákutcában vannak, és úgy tűnik, hogy nincs kiút. De a dolgok sosem olyan sivárak, mint ahogy látszanak. Te az emberi szemszögből nézed az isteni nézőpont helyett.

A Róma 4:20 ezt írja: "Ábrahám sosem kételkedett, hitt Istennek, és egyre erősödött a hite. Már azelőtt dicsőítette Istent a tetteiért, mielőtt azok megtörténtek volna."

Az ígéret annyira megbízható, amennyire az az a személy, aki megígéri. A Biblia azt mondja, Isten nem tud hazudni, mert ő maga a tökéletes igazság. Ha ő megígér neked valamit, akkor az úgy is lesz. Minden pontosan úgy fog megtörténni, ahogyan Isten mondja. Amikor zsákutcában vagy, bízz ebben az igazságban!

Beszéljetek róla: 

  • Ha most nem is vagy zsákutcában, hogyan tudod felhasználni Isten szavát, hogy felkészülj a hitednek ennek a szakaszára?
  • Isten mely ígéretei biztatnak, amikor zsákutcába kerülsz?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan válaszol annak, aki zsákutcáiban Hozzá fordul?

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.05.10)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása