Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az egyszerűbb utak rövidtávra szólnak

2015. június 17. 03:00 - Szíj Melinda

„Hallgasd figyelmesen szavaim, ne téveszd őket szem elől. Engedd, hogy mélyen átjárják szívedet, mert életet és ragyogó egészséget hoznak mindazoknak, akik felfogják értelmét.” (Példabeszédek 4:20b-22 NLT-fordítás, második kiadás)

 shortcut-to-success4.jpg

Az egyik csapda, mellyel szembe találod magad, miközben az elhivatásod teljesíted, a kísértés, hogy a rövidebb utat válaszd.

Az igazság az, hogy ezek a rövidebb utak csak eltérítenek a helyes iránytól, legyenek azok akár morális, erkölcsi, lelki, pénzügyi vagy akár a kapcsolatainkhoz kötődőek.

A rövidebb út kísértése eltérít attól, hogy azt tedd az életedben, amit Isten kér tőled, adott esetben akár olyan áron is, ami felemészti az idődet, energiádat, erőforrásaidat és kreativitásodat.

Az egyszerűbb utak mindig rövidtávra szólnak. Isten azt várja el tőled, hogy ne azzal légy „eltelve, ami a szemed előtt van. Nézz fel, és légy éber, mi történik Krisztus körül - ott kell a tettek mezejére lépned. Az ő szemszögéből nézd a dolgokat.” (Kolossé 3:2 MSG-fordítás).

 

Beszéljetek róla:

 

  • Honnan tudod, melyik a rövidebb út?
  • Milyen utakat próbáltál megrövidíteni a múltban, miközben a céljaid elérésén munkálkodtál?
  • Hogyan késztethetnek minket a rövidebb utak az Istennel szembeni engedetlenségre?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.10)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása