Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A döntéseid irányítják a naptárod

2015. június 30. 03:00 - Habakuk

,,Mindannyian felelősek vagyunk a saját magatartásunkért.” (Galata 6:5)

A választásaid sokkal lényegesebbek, mint a körülményeid. Talán nem tetszik, hogy milyen bonyolult lett mostanában az életed. De néhány kivételes alkalomtól eltekintve, senki sem kényszerít arra, hogy az életed bonyolult legyen.

Megvan rá a hatalmad, hogy leegyszerűsítsd. Sőt, az igazság az, hogy Isten azt várja el tőlünk, hogy vállaljunk felelősséget az életünkért, és gondosan válasszuk meg, hogy mivel töltjük az időnket.

Pontosan annyi időd van, ami ahhoz elég, hogy Isten akaratát véghez vidd amíg itt élsz a földön. Pontosan annyi időt kaptál, hogy betöltsd a célod. Amikor többet akarsz tenni, mint ami Isten tervében szerepel, akkor természetes, hogy állandóan kifutsz az időből, és feszült vagy az időbeosztásod miatt.

Szabadulj fel a stressz alól, és töltsön el elégedettség érzéssel, hogy csak azokat a dolgokat teszed, amelyekre Isten teremtett.

Beszéljetek róla

  • Készíts egy listát azokról a tevékenységekről és kötelezettségekről, amelyek stresszt váltanak ki belőled. Kérd Istent, hogy segítsen abban, hogy meg tudd állapítani, melyek azok a dolgok az időbeosztásodban, amelyeket Isten nem akarja, hogy csinálj.
  • Szerinted Isten mit szeretne, hogy mire fordítsd az idődet és az energiádat?
  • Milyen döntést kell hoznod, hogy arra tudj koncentrálni, ami Isten terve a számodra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 06. 23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása