Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bizonyítanod kell, hogy érdemes vagy rá?

2015. július 13. 03:00 - torokaron

„Bárcsak képesek lennétek arra – Isten minden emberével együtt – hogy felfogjátok milyen széles, milyen hosszú, milyen magas és milyen mély az Ő szerelme. Bárcsak megtapasztalnátok Krisztus szerelmét, habár az túlságosan is nagy ahhoz, hogy teljesen meg lehessen érteni. Ekkor pedig teljessé válnátok abban az életben és erőben, ami Istentől jön.” (Efézus 3:18-19, NLT fordítás)

07-06-15-40-days-of-love-do-you-have-to-prove-your-worth_mini.jpg

Isten szerelmének a nagysága kiterjed az egész világra és magába foglalja az összes embert: „Az Úr minden útjában igaz és hűséges mindenben, amit tesz.” (Zsoltárok 145:17, NIV fordítás) Isten az egész világot szereti. (János 3:16)

Isten soha nem teremtett még olyan személyt, akit ne szeretne. Ő megalkotott téged és Ő szeret téged. Isten nem csinál selejtet! Feltétel nélkül szeret. Ő nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon szeret téged.

Istennek mindenki számít. Valójában Jézus életében azt látjuk, hogy Ő még azokat is szereti, akik nem méltóak a szeretetre, valamint azokat is, akik nem érzik magukat szeretetre méltónak. Akarod tudni, hogy mi az önértékelés titka? A következő: ha önbizalmat szeretnél, akkor értsd meg, hogy mennyire fontos vagy Istennek. Ha pedig Isten szeret, kit érdekel, hogy más mit gondol?

Mivel Isten szeret minket, nincs arra szükség, hogy bizonyítsuk a jelentőségünket. Nincs szükségünk többé semmiféle segédeszközre ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Nem kell bizonyos ruhákat viselnünk ahhoz, hogy úgy érezzük, hogy rendben vagyunk, vagy bizonyos kocsit vezetnünk azért, hogy a bizonytalan egónkat feltámogassuk. Nincs többé szükségünk státuszszimbólumokra.

Nem biztos, hogy képes vagy teljesen megérteni, de el tudod fogadni és engedheted, hogy megváltoztassa az életedet: Isten szeret téged!

Beszéljetek róla:

  • Milyen igazságot tudsz Isten feléd irányuló szeretetével kapcsolatban?
  • Hogyan állandósít a társadalmunk hazugságokat az önbecsülésünkkel kapcsolatban?
  • Milyen az az ember, aki teljesen biztos abban, mennyire értékes Krisztusban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.06.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása