Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szerethet-e Isten még jobban annál, ahogyan most szeret?

2015. július 14. 03:00 - Habakuk

Tudom, hogy a szereteted örökké tart, hűséged pedig állandó mint az ég. ( Zsolt 89:2 TEV fordítás)

Az emberi szeretet idővel elkopik; ezért van olyan sok válás. Sok olyan embert is ismerek, akik bár nem váltak el, már nem szeretik házastársukat. Az emberi szeretet véges, kiszárad.

Ezért van szükséged Isten szeretetére a házasságodba – és minden kapcsolatodba – hogy tartósak legyenek. Isten szeretete sosem kopik el. Isten szeretete türelmes, kitartó, és állandó.

Hát nem csodálatos hír, hogy Isten sosem mond le rólad? Bármit is teszel, az Ő szeretete nem adja fel. Elég széles hogy mindenki beleférjen, és elég hosszú, hogy örökké tartson.

Isten sosem fog jobban szeretni téged annál, ahogyan most szeret. Ellenben kevésbé sem fog szeretni annál, mint ahogy most szeret.

Szeret téged amikor jó napod van, de akkor is, ha rossz napod van. Az Ő szeretete nem függ a reakcióidtól. Isten a szeretet, és ezt Ő önként adja. Ezt nem lehet elnyerni, vagy kiérdemelni.

Fogadd el a szeretetét, és dicsőítsd Őt, tudva, hogy az Ő szeretete elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson. ,,Tudom, hogy a szereteted örökké tart, hűséged pedig állandó mint az ég.” ( Zsolt 89:2 TEV fordítás).

Beszéljetek róla:

  • Milyen szabadságot tapasztalsz meg az életedben, amikor megérted, hogy Isten sosem adja fel ?
  • Mit tudnál tenni, hogy Isten jobban, illetve kevésbé szeressen?
  • Mit gondolsz, Isten hogy akarja, hogy reagálj az Ő szeretetére?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.07)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása