Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három hiba, amelyet elkövethetsz, amikor Isten akaratát keresed

2015. augusztus 06. 03:00 - mintyovanviki

„Az Úr irányítja az embernek a lépteit…Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja.” (Zsolt 37,23a-24 NASB fordítás)

Lehet, hogy most azt gondolod, hogy zsákutcába futott az életed. „Soha nem fogunk kikeveredni az adósságból! Soha nem lesz gyermekem. Az álmaim soha nem válnak valóra. Hogy fognak valaha is kialakulni a dolgaim?”

Lehet, hogy most minden sötétnek látszik, úgy érezed, hogy vereséget szenvedtél, és minden olyan rejtélyes. De egy napon mindent az örökkévalóság világosságában fogsz látni és megérted, hogyan illeszkedtek ezek a dolgok Isten tervébe. De addig is íme három hiba, amelyet érdemes elkerülnöd, amikor Isten akaratát keresed. Ezek segíteni fognak neked abban, hogy bízz Benne még akkor is, amikor nem érted.

  1. Ne légy fatalista! A fatalizmus eszméje – hogy minden, ami körülötted történik Isten akarata – önsajnálathoz vezet. Ez okozza azt, hogy Istent hibáztatunk minden rosszért, ami az életünkben történik ahelyett, hogy felvállalnánk a felelősséget, hogy mi magunk okoztuk a problémát. Másrészt a fatalizmus passzivitáshoz vezet. Arra késztet, hogy azt gondoljuk: „Várok Istenre, hogy találjon nekem  feleséget.” vagy „Várok Istenre, hogy munkát találjon nekem.” Isten azonban azt mondja: „Adtam neked józan észt! Adtam neked két lábat! Gyerünk és tégy magadért!”
  2. Ne légy nyugtalan! Ha megpróbálsz mindent kiszámítani az életedben, akkor nagyon nyugtalan leszel. Néha, amikor azt teszed, amiről azt gondolod, hogy Isten akarata – nem sikerül. „Azt gondoltam, Isten vezetett engem, hogy ezt az üzletet elindítsam és mégsem sikerült.”
    És mit teszel akkor, amikor nem jön válasz? Kitartóan bízol Istenben tudva, hogy minden körülményben a jellemedet formálja és jó terve van számodra.
  3. Ne félj! Mi van a félelem mögött? A fő probléma az, hogy kételkedsz Isten szeretetében. A Biblia azt mondja: „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” (1János 4,18a). Mindig bajba keveredünk, amikor kételkedni kezdünk Isten szeretetében. Mivel nem bízunk Benne, ezért nem engedelmeskedünk Neki.

A Zsoltárok 37:23-24 ezt mondja: „Az Úr irányítja az embernek a lépteit…Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja.” (NASB fordítás).

Isten akarata a szeretet megnyilvánulása. Amikor nem érted, hogy mit tesz Isten, légy türelmes. Isten tudja, mi a legjobb neked. Te nem láthatod a végeredményt, de Ő igen. Isten útja lehet a fájdalom útja, de minden késedelem, nehézség és probléma a jellemedet formálja.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan válaszolnál erre a kérdésre: „Miért történnek rossz dolgok a jó emberekkel?”
  • Mit vársz Istentől, hogy megtegyen az életedben? Mit gondolsz, Ő mit vár tőled, hogy megtegyél?
  • Szerinted mit jelent, hogy Isten akarata a szeretet megnyilvánulása?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.30)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása