Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem tudom abbahagyni a rosszat?

2015. augusztus 11. 03:00 - Habakuk

Ha nem akarjuk elismerni, hogy bűnösök vagyunk, akkor csak magunkat csapjuk be, és nincs bennünk igazság. (1 János 1:8)

A bűnnel mindig együtt jár hogy becsapjuk magunkat. Abban a pillanatban amikor vétkezel, becsapod magad, mert azt hiszed, hogy amit teszel, annak valójában jobb következménye lesz annál, mint amit Isten már ezelőtt elmondott neked.

Ahhoz hogy megállítsd önmagad letiprását, be kell fejezned az önámítást. Őszintén magadban kell nézned, szembenézni az igazsággal, és foglalkozni  a kérdésekkel. Mi az az életedben, amiről úgy teszel, mintha nem lenne probléma? Mi az az életedben, amiről úgy teszel, mintha nem lennél a rabja? Mi az amiről úgy gondolod: „Ez igazán nem nagy dolog” ?

Nem számít, hogy heroinnal lövöd be magad, vagy túlléped a hitelkártya keretedet, vagy hogy pornót vagy egy vacak regényt olvasol. Ezt mind azért teszed hogy elrejtőzz a fájdalmaid és a bűneid elől. De mindaddig nem fogsz meggyógyulni amíg tudomást nem szerzel a probléma gyökeréről.

Nem kell elérned a mélypontig ahhoz, hogy igazán megváltozz. Vannak körülötted figyelmeztető jelzések már most is, csak nem hallgatsz rájuk. Ehelyett egyenesen a pusztulás felé haladsz.

De nem kell ezen az úton menned. Tudomást szerezhetsz a probléma gyökeréről és megoldást találhatsz.

Megkérdeztem a hivatásos lelkigondozókat a gyülekezetünkben : „Mi volt a legnagyobb probléma, amivel eddig találkoztál?” Ők ezt válaszolják újra és újra : „ Az emberek túl sokáig várnak a segítség kéréssel.” Számos figyelmeztető jelek vannak a házasságában, majd hirtelen a férj vagy a feleség kilép a házasságból. Már csak egy kérdés maradt hátra: „Mit tegyek most?” Nincs túl sok dolog. Előbb kellett volna foglalkozni ezzel. A legtöbb ember tagadásban van, és addig várnak míg túl késő nem lesz, és rengeteg hiábavaló fájdalom mennek keresztül.

A Biblia ezt mondja :,, Ha nem akarjuk elismerni, hogy bűnösök vagyunk, akkor csak magunkat csapjuk be, és nincs bennünk igazság." ( 1János 1:8)

Mik azok a nehéz kérdések az életedben előforduló bűnökről, melyekre válaszolnod kell? Mik azok a figyelmeztető jelek, melyeket figyelmen kívül hagysz?

Ha szeretnél meggyógyulni, akkor a probléma gyökerét kell fellelned. Szembe kell nézned az igazsággal!

Beszéljünk róla:

  • Hogyan tart távol a büszkeség a probléma gyökerétől?
  • Miért gondoljuk sokszor, hogy jobban tudjuk mint Isten, hogy mi a legjobb nekünk?
  • Mit gondolsz mit szeretne Isten hogy tegyél azután hogy szembesültél az igazsággal az életeddel kapcsolatban?

* (Daily Hope by Rick Warren — 2015. Augusztus 4.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása