Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Beszélgess az alkotóddal!

2015. szeptember 03. 03:00 - sema22

"Szeretem Istent, mert meghallja hangomat és azt amikor irgalomért imádkozom. Mivel lehajol hozzám imádkozom hozzá amíg csak élek." (Zsoltárok 116: 1-2 NLT, második kiadás)

Beletelt egy időbe, de aztán rájöttem, hogy ez a házasság nevű dolog a kommunikációról szól. Felfedeztem, hogy azokon a napokon, amikor mély, őszinte beszélgetéseink voltak Kay-jel, -és nem csak annyi, hogy "Hello, hogy vagy, szeretlek, majd később találkozunk"- akkor fejlődött igazán a kapcsolatunk.És azokon a napokon amikor alig, vagy semennyire nem kommunikáltunk, akkor a kapcsolatunk sérült. Egy kapcsolat sosem stagnál. Vagy épül, vagy leépül. Ugyanez a helyzet Istennel. Azokon a napokon, amikor mély, jelentős beszélgetésed van Istennel akkor a kapcsolatotok mélyül. Amikor csekély, vagy semmi kommunikációd nincs Istennel, akkor sérül. Ez ilyen egyszerű.

Amikor szeretsz valakit, akkor nem egyszerűen csak vele akarsz lenni, hanem szeretnél vele beszélgetni. Emlékszel még milyen volt, amikor először voltál tiniként szerelmes és a szüleid azért haragudtak, mert állandóan csak a telefonon lógtál? Csak beszélgettél és beszélgettél és beszélgettél, mert meg akartad ismerni az illetőt. A kommunikáció segítségével ismerünk meg másokat. 

Miről beszélj Istennek, ha ki szeretnéd mutatni a szereteted? Mindenről, amiről a legjobb barátodnak is: a reményeidről, a félelmeidről, az álmaidról, az aggodalmaidról, azokról a dolgokról, amikre büszke vagy és azokról amiket szégyellsz, a céljaidról, az ambicióidról, a fájdalmadról, a szükségeidről- életed minden részletéről.

A Biblia ezt mondja a Zsoltárok 116:1-2-ben: "Szeretem Istent, mert meghallja hangomat és azt amikor irgalomért imádkozom. Mivel lehajol hozzám imádkozom hozzá amíg csak élek. " (Zsoltárok 116: 1-2 NLT, második kiadás).

Ha nem érzed magad közel Istenhez, mert a hitéleted napi rutin lett, unalmas, örömtelen és élettelen, akkor azt könnyű orvosolni: kezdj el beszélgetni Istennel újra. 

Az imádság nem egy feladat, amit le kell tudni. Az imádság kiváltság amit megtehetsz. Elkezdhetsz beszélgetni a világmindenség teremtőjével. Várja a beszélgetéseiteket, hogy aztán a kapcsolatototk mélyülhessen.

Beszéljetek róla:

  • Milyen gyakran beszélgetsz a legjobb barátoddal? Istennel ez ennél több, vagy kevesebb?
  • Volt már olyan, hogy az Írás szavaival imádkoztál Istenhez? Mit gondolsz, ez miért fontos? 
  • Ha az imádság beszélgetés, akkor hogyan reagálsz arra, ha Isten mond neked valamit?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015. 08. 27.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása