Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az élet nem ér véget a halállal

2015. szeptember 15. 03:00 - sema22

„Isten Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, bennetek él. És ahogyan Isten feltámasztotta Jézus Krisztust a halálból, úgy fog a ti halandó testeteknek is életet adni azáltal a Lélek által, aki bennetek él." (Róma 8,11 NLT fordítás, második kiadás)

Hívőként van reménységünk, mert örökké fogunk élni. A halál nem a vég. Több van ebben a történetben. Egy nap a szíved majd nem fog többé dobogni, és akkor ez lesz a tested vége. De nem a lényed vége. 

Isten saját képére alkotott. Öröklétre lettél teremtve. Ez, ami most van, nem a mindenség. Miért van reménységünk? Mert bármennyire is rossz ami a Földön van, csak egy ideig tart. Több évmilliárdnyit fogunk a másik oldalon tölteni, ahol nem lesz többé bánat, nem lesz többé szomorúság, nem lesz többé betegség és nem lesz többé szenvedés.

A Biblia ezt mondja a Róma 8,11-ben: „Isten Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, bennetek él. És ahogyan Isten feltámasztotta Jézus Krisztust a halálból, úgy fog a ti halandó testeteknek is életet adni azáltal a Lélek által, aki bennetek él." (NLT fordítás, második kiadás).

Pásztorként családok százai mellett álltam már a sír szélén, és tudom milyen különbség van aközött ahol van, és ahol nincs reménység. Látni lehet a szemekben. Láttam a rettenetet azok szemében, ahol nincs remény. Így gondolkoznak: „Ez minden. Vége van. Sosem látom újra, ennyi volt. Az élet csak ennyi."

Összehasonlítom ezt azon emberek ezreivel, akiket hívő ember temetésén láttam. Tudják, hogy ez csak egy átmeneti lépés. Hogy az igazi életbe lépnek. Az Istennel töltött örökkévalóságba mennek. Reménységük van, mert tudják, hogy egyszer újra együtt lesznek. A hívő ember számára a halál nem az otthon elhagyása, hanem a hazaérkezés.

Jézus Krisztusban élve nem az ítélet alatt élsz. Meg van bocsájtva minden, amit teszel. Ez az uralkodás nélküli élet. Szabadon élsz. Változhatsz. Isten megigazít, és utána élheted az életed lezárás nélkül. Örökké élhetsz.

Beszéljetek róla: 

  • Jézus Krisztus megváltása mindent megváltoztat az öröklétben. Hogyan befolyásolja ez azt, ahogyan most élünk?
  • Mitől szabadultál meg ebben az életben a megváltás következtében?
  • Kivel tudod ma megosztani azt, hogy milyen reménységed van a Krisztusban?

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.09.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása