Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Örökség vár rád

2015. szeptember 16. 03:00 - torokaron

„Az Ő szelleme a mi szellemünkhöz kapcsolódva megerősíti, hogy mi Isten gyermekei vagyunk. Mivel pedig a gyermekei vagyunk, így egyben az örökösei is. Valójában mi Krisztussal együtt Isten dicsőségének az örökösei vagyunk.” (Róma 8:16-17, NLT fordítás)

Ha Bill Gates fia vagy lánya lennél, nagy valószínűséggel egy nagy örökség várományosa lennél.

Neked azonban gazdagabb édesapád van, mint Bill Gates. A te mennyei édesapád örökséget készített számodra, aki a gyermeke vagy. A Biblia azt mondja a Róma 8:16-17-ben, hogy „Az Ő szelleme a mi szellemünkhöz kapcsolódva megerősíti, hogy mi Isten gyermekei vagyunk. Mivel pedig a gyermekei vagyunk, így egyben az örökösei is. Valójában mi Krisztussal együtt Isten dicsőségének az örökösei vagyunk.” (NLT ford.)

Ez az egész Biblia egyik legcsodálatosabb verse. Minden, amit Isten a Fiának, Jézus Krisztusnak adott, az a tiéd is. Osztozni fogsz az ő dicsőségében, ami végtelen! A mennyben majd korlátlan hozzáférésed lesz Isten korlátlan gazdagságához, mert Isten teremtett téged, így az ő gyermeke vagy. De neked is meg kell hoznod a döntést, hogy a gyermeke leszel: kérned kell őt, fogadjon be a családjába.

Mindenkit Isten teremtett, de nem mindenki Isten gyermeke. Választanod kell őt, és azt kell mondanod, hogy „Uram, benned bízom. Elfogadom azt, amit a kereszten értem tettél. Hiszek benned és szeretni akarlak, és bízni szeretnék benned.” Ha ezt elmondod, akkor Isten gyermekévé válsz, és egy napon majd elveheted az örökséged.

Minden szülő szeretne megbizonyosodni arról, hogy a gyermeke megbízható, mielőtt odaadná neki az örökségét. Gyakran a szülők próbára teszik a gyermekeiket kisebb összegekkel, mielőtt egy nagyobbat bíznának rájuk. Ugyanez igaz veled kapcsolatban is szellemi értelemben. Ez az élet a próba. Isten próbára tesz, hogy lássa, mit teszel a kevéssel, mielőtt még többet bízna rád az örökkévalóságban. Figyeli, hogy mit teszel a kisebb talentumaiddal, és hogy megbízható vagy-e eléggé ahhoz, hogy nagyobb talentumokat bízzon rád a Mennyben. Próbára tesz, hogy lássa, hogyan kezeled a pénzt, amit neked adott, hogyan kezeled a kapcsolatokat, amiket rád bízott, és hogyan használod ki a kisebb lehetőségeket, amiket ad.

Tudod, mi történik, ha jól kezeled, amit kaptál? A Biblia azt mondja, hogy többet fognak rád bízni a Mennyben: „Ha hűséges vagy a kisebb dolgokban, akkor hűséges leszel a nagyobb dolgokban is.” (Lukács 16:10)

Hogyan használod azt, amit Istentől kaptál?

Beszéljetek róla

  • Mik azok a dolgok, amiket Isten rád bízott, hogy próbára tegyen, hogyan kezeled azokat?
  • Hogyan tudnál még hűségesebb lenni a rád bízott dolgokban, hogy Isten még nagyobb dolgokat bízzon rád a Mennyben?
  • Hogyan befolyásolja a pénzhez való mostani hozzáállásod és a pénzügyeidet az, hogy  tudod, hogy örökkévaló és korlátlan örökség vár rád ?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.09.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása