Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádkozz mielőtt fizetnél!

2024. szeptember 04. 03:00 - ReveSz

img_0278.jpeg

„Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.” (‭‭János‬ ‭16‬:,24‬) ‬

Pénzügyi nehézségeid vannak és arra vársz, hogy Isten segítsen?

Isten megígérte, hogy segít megoldani a pénzügyi nehézségeidet, de Ő meg arra vár, hogy te kérd a segítségét!

Az egyik oka annak, hogy olyan kevés csodát látunk életünkben, az, hogy nem kérjük őket. Ahelyett, hogy Krisztusra alapozott életet élnénk, hitelre alapozottat élünk. Amikor szükségünk van valamire, először nem Istentől kérjük azt. Már azelőtt használjuk hitelkártyánkat, hogy megfogalmazódna bennünk gondolat: Istentől kellene kérni. Krisztus helyett a hitelben bízunk.

Ha meg akarod látni hogyan munkálkodik Isten az életedben, akkor, mielőtt vásárolnál valamit, kérd Istentől, hogy Ő adja meg azt neked!

Imádkozol a nagyobb vásárlások előtt, mielőtt bevásárlásra indulsz? Vagy gyorsan elintézed azt a hitelkártyáddal? Minden alkalommal, amikor használod a hitelkártyádat, ahelyett, hogy előtte imádkoznál Istenhez azért, amire szükséged van, kihagysz egy lehetséges csodát az életedből.

Mi lenne, ha mielőtt megkezdesz egy vásárlást, megkérdeznéd Istent róla?

Isten nem fog mindent megadni, amiért imádkozol, de vannak olyanok, amiket meg akar adni, csak azért, hogy csodát tegyen életedben. Sok ember azért nem kapott soha pénzügyi választ imájára, mert soha nem imádkozott érte.

Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.” (János 16,24)

Tudod, miért akarja Isten, hogy megtanulj kérni imádságban? Azért, hogy meg tudja neked adni, amit kérsz, és hogy megtelj örömmel. Isten szerető Atya. Ő nem valamilyen zsugori Atya, aki ül az égben, és arra vár, hogy megkeserítse az életedet.

Isten meg akarja áldani életedet! Csak kérned kell!

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez

  • Hogyan van kapcsolatban az imaéleted és a költekezési szokásaid?
  • Mi a családotok gyakorlata a nagyobb bevásárlások esetén?
  • Milyen módon tükrözi életed, hogy mennyire bízod Istenre a pénzügyeidet?

* (Daily Hope from Rick Warren, 2024.08.24)

Szólj hozzá!
Címkék: pénz bizalom anyagi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása