Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három mód, ahogy Isten részt vállal a fájdalmadban

2015. december 31. 03:00 - Florabell

"Az Úr közel van az összetört szívűekhez, megmenti azokat, akiknek a lelke összetört." (Zsoltárok 34:18 NLT fordítás, második kiadás)

Nem tudom, milyen fájdalommal küzdesz ezen a karácsonyon. Természetesen azt sem tudhatom, mi okozza a fájdalmadat. De tudom, hogy Isten megérti.

Isten nem egy távoli erő. Nem érzéketlenül szemlél téged. A Biblia azt tanítja, hogy Isten belép a fájdalmadba. Nemcsak törődik vele, de át is érzi. A Biblia azt mondja: "Az Úr közel van az összetört szívűekhez, megmenti azokat, akiknek a lelke összetört." (Zsoltárok 34:18 NLT fordítás, második kiadás)

Bár a fájdalmadat nem ismerem, de ezt biztosan tudom. Hogy honnan? Onnan, hogy ismerem Istent. És ismerem a Szentháromságot - az Atyát, a Fiút és a Szent Szellemet. A Szentháromság minden tagja aktívan részt vállal az életedben, amikor fájdalmon mész keresztül.

Először is, mennyei Atyád osztozik fájdalmadban

Isten megérti a fájdalmadat, és osztozik benne, mert ő alkotott téged. Ő tett képessé az öröm és a bánat átélésére is. A Biblia így beszél erről: "Ő, aki mindannyiuk szívét alkotta, ismeri minden tettüket." (Zsoltárok 33:15 NIV fordítás). Megérti az érzéseket, hiszen Ő érzelmes Isten. Azért vannak érzéseid, mert Isten saját képmására teremtett. Ha Istennek nem lettek volna érzései, neked sem lennének.

Másodszor, Jézus megérti a fájdalmadat

Jézus megérti a fájdalmadat, mert ő is átélte. Ő is szenvedett. Elárulták, elhagyták mint téged és kimerült akárcsak te. Eljött a Földre, és teljesen emberként élt. Mindent megtapasztalt, amivel mi emberként szembesülünk. A Biblia azt mondja Jézusról: "A mi főpapunk megérti a gyengeségeinket, mert mindazokkal találkozott, amikkel mi is szembesülünk." (Zsidók 4:15a, NLT fordítás, második kiadás).

Harmadszor, a Szent Szellem imádkozik érted, amikor fájdalmad van

A Biblia azt mondja: "Amikor belefáradunk a várakozásba, Isten Szelleme mellettünk van, hogy tovább segítsen minket. Talán nem tudjuk, hogyan, miként imádkozzunk, de ez nem számít. Ő folyamatosan imádkozik bennünk és értünk, imává formálja hangtalan sóhajainkat és fájdalmas nyöszörgésünket." (Róma 8,26 MSG fordítás).

A Biblia szerint amikor fájdalmad van, a Szent Szellem a hangtalan sóhajaidat és a fájdalmas nyöszörgésedet formálja imává. Megérti a fájdalmadat. Tudja, mit érzel. Imába önti az érzéseidet.

Nem kell egyedül keresztülmenned a fájdalmon. Isten megérti, mert ő alkotott téged érző lénynek. Jézus első kézből tapasztalta a fájdalmat. A Szent Szellem pedig imádkozik érted.

Beszéljetek róla:

  • Isten soha nem hagyja, hogy egyedül küzdj meg a fájdalmaddal. Hogy reagálsz erre?
  • Volt-e olyan fájdalmad, amelyben nehéz volt elhinned, hogy Isten melletted van? Ha igen, miért éreztél így?
  • Ismersz olyan embert, akinek szüksége van erre az üzenetre? Hogyan oszthatnád meg vele?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.24.)

Szólj hozzá!
Címkék: fájdalom

A Karácsony a Te örökkévalóságodról szól

2015. december 30. 03:00 - mintyovanviki

„Akik hittek benne és elfogadták őt, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekei legyenek.” (János 1:12 NLT fordítás, 2.kiadás)

Kapcsold ki a televíziódat és ne szörfözz az interneten ezen a Karácsonyon és egy sor karácsonyi üzenetet fogsz észrevenni. De az egyetlen, aki kitalálta a Karácsonyt – Isten – már csak egy valódi, fontos üzenetet fog eléd tárni.

Isten szeretné megosztani az örökkévalóságot veled.

Erről szól mindössze a Karácsony. Nem csak azért lettél teremtve, hogy 80-90 évet élj a Földön, majd meghalj. Sokkal értékesebb vagy ennél Isten számára. Istennek hosszú távú tervei vannak veled. Azért teremtett, hogy örökké élj.

Egy napon a szíved meg fog állni. Ez lesz a szíved végének napja, de ez nem jelenti azt, hogy neked is véged van. Az örökkévalóságra lettél teremtve – évmilliárdokra. És Isten azt szeretné, ha a családjának a része lennél.

Elküldte Jézust a Földre csecsemőként, hogy egy napon meghaljon a bűneidért és ezután örökké vele lehess.

Ez a Karácsony nagy üzenete. Ez az ajánlat mindenki számára érvényes. A Biblia azt mondja Jézusról: „Akik hittek benne és elfogadták őt, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekei legyenek.” (János 1:12 NLT fordítás, 2.kiadás)

Isten szeretné az örökkévalóságot veled tölteni, ezért egyszerű utat készített hozzá: Te hiszel és Te elfogadod. Elhiszed, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneidért és befogadod őt az életedbe. Isten elküldte a Fiát a Földre 2015 évvel ezelőtt, hogy meghaljon érted. Ez volt Isten első karácsonyi ajándéka, amelyet neked küldött évezredekkel ezelőtt, mielőtt megszülettél volna.

Őszintén szólva, ünnepelni a Karácsonyt és nem elfogadni Isten neked szánt ajándékát – butaság. Csinálhatod ezt, de akkor nem érted a lényeget. Az Apostolok cselekedetei 10:35 azt mondja: „ Mindegy, hogy ki vagy vagy honnan jöttél – ha vágysz Istenre és kész vagy megcselekedni, amit Ő mond, az ajtó nyitva áll számodra is.” (MSG fordítás)

Nem számít, hogy mit tettél eddigi életedben, hol voltál eddig – neked helyed van Isten örök családjában. A meghívás nyitott. Csak higgy és fogadd el.

Kész vagy? Mire vársz?

Beszéljetek róla:

  • Elfogadtad már Isten első számodra készített ajándékát ezen a Karácsonyon? Kész vagy? Mire vársz még?
  • Ha Isten elküldte Jézust a Földre, hogy meghaljon érted, mit mond ez ennek az értékéről számodra?
  • Gondold végig a karácsonyi terveidet. Mit tehetsz, hogy hangsúlyos legyen a családod és a barátaid számára Isten ajándéka, amelyben elküldte Fiát, hogy meghaljon értük?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.23.)

Szólj hozzá!

Nem tudsz többet adni, mint Isten!

2015. december 29. 03:00 - magyarosijulia

„Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az Úr minden munkádat és minden vállalkozásodat." (5Móz 15,10)

Isten meg akarja áldani az életedet. Ő úgy állította be az univerzumot, hogy áldásokra lelj, ha az Ő parancsolatait követed és úgy élsz, ahogy Ő akarja, hogy élj.

A Biblia újra és újra hangsúlyozza: Isten megáldja azokat, akik nagylelkűek.
A Biblia azt írja: „Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az Úr minden munkádat és minden vállalkozásodat." (5Móz 15,10).

Azt akarod, hogy Isten megáldja minden dolgodat 2016-ban? Azt akarod, hogy megáldjon mindent, amire ráteszed a kezed? Persze, hogy ezt akarod! Akkor ne légy olyan, aki elvesz, hanem légy nagylelkű – az időddel, a dicséreteiddel, a pénzeddel és az energiáddal. Légy nagylelkű az életed minden területén.

Gondold el: Vagy elhiszed az Isten ígéreteit, vagy azt gondolod, hogy Ő hazudik. Nincs más választás. A nagylelkűséghez társul a legtöbb ígéret a Bibliában. Miért? Mert ez egy olyan tulajdonság, amire Isten meg akar tanítani minket.

Újra és újra felfedeztem ezt az életem során. Kay és én minden évben házasságunk óta gyűjtöttük az adományunkat. Senkinek sem szóltam róla majdnem 30 évig. Az elején volt néhány igazán nehéz év. Voltak idők, amikor csak egy negyed százalékot tudtunk félretenni. Még a nehéz időkben is adakozóbbak akartunk lenni, mint  előző évben. Meg akartuk törni az anyagiasságot az életünkben, hogy egyre inkább krisztusivá legyünk a folyamatban. Isten pedig jobban és jobban megáldott!

Nem tudunk többet adni, mint Isten. Ő megáld és megáld és megáld minket. Csodálatos érzés látni, ahogy Isten többet és többet ad minden alkalommal. Azt kívánom, hogy te is megéld ezt az örömöt!
Áldj meg másokat, és Isten sokkal nagyobb áldást fog adni neked, mint amit valaha el tudsz képzelni!

 

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tapasztaltad Isten áldásait, amikor nagylelkű voltál?
  • Örömmel adsz? Ha nem, mi akadályozza meg, hogy megtaláld az örömöt?
  • Hogyan tudod elkötelezni magad, hogy adni fogsz, ami megnöveli a hitedet ha gyakorlod?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.22.)

Szólj hozzá!

Aggódni fogsz, vagy bízol az Úrban?

2015. december 28. 03:00 - Molyhoslepke

„A nagylelkűségetek.... nem csak Isten népének szükségeit fogja betölteni, hanem ahhoz is vezet, hogy egyre többen fognak hálát adni imában Istennek."  (2Kor 9:11-12, GW fordítás)

A hited olyan, mint egy izom: akkor erősödik, ha használod. Isten kétségkívül az anyagiakon keresztül teszi próbára a hitünket leggyakrabban. Biztos többször próbára tett már téged is ezen a területen. Bízol az Úrban, vagy aggodalmaskodsz ilyenkor?

A Biblia azt mondja, hogy amikor adsz, bizonyságot teszel a hitedről: „A nagylelkűségetek.... nem csak Isten népének szükségeit fogja betölteni, hanem ahhoz is vezet, hogy egyre többen fognak hálát adni imában Istennek.” (Kor 9:11, GW ford.)

Soha nem fogom elfelejteni azt az esetet, amikor megtanultam, hogy mennyire fontos a hitből való adás. Még diák voltam akkoriban. Két csekket kellett volna befizetnem, 500 dollárt tandíjra, 10 dollárt pedig egy barátomnak. A számlámon viszont összesen ötven dollár volt. Épp ekkor hallottam egy pásztortól, hogy a legjobb akkor elkezdeni tizedet fizetni, amikor tartozásunk van, vagy éppen ki kell fizetnünk valamit.

Ezért úgy döntöttem, adakozni fogok. Kivettem hát az ötven dollárt, és az Amerikai Biblia Társaságnak adtam. Ezután írtam nekik egy levelet is, amiben ez állt: „Küldök Önöknek ötven dollárt. Ha ezt olvassák, szeretném kérni, hogy imádkozzanak egy szegény, éhes, eladósodott diákért. Kérem, imádkozzanak értem!”

Ezzel elvetettem egy magot…

Három hét múlva egy beszédet kellett tartanom egy ifjúsági csoportnak a kaliforniai Norwalkban. Mivel önkéntes voltam, nem számíthattam fizetségre. De vasárnap este a pásztor felállt, és ezt mondta: „Gyűjteni fogunk most ennek a diáknak, aki egész héten itt volt velünk.” Miután megvolt a gyűjtés, odaadták a pénzt. Összesen 565 dollár volt. Ez azt jelentette, hogy ki tudtam fizetni az 500 dollár tandíjat, visszafizethettem a barátomnak a 10 dolláros tartozást, és be tudtam fizetni 55 dollár tizedet is.

Ezen kívül még száz hasonló történetet tudnék mondani. Számomra nem csupán elméleti tanítás, hogy Isten megáld minket, amikor adunk.

Az adás is az aratás törvényére épül. Azt mondja a Biblia: „aki keveset vet, az kevés termést is fog aratni, aki pedig bőven vet, annak az aratása is bőséges lesz.” (Kor 9:6, NIV ford.)

Mindig többet fogsz aratni, mint amennyit elvetettél, és ez az elv az élet minden területén így működik. Ha kritizálsz, csak több kritikát kapsz vissza. Ha dühöt sugárzol a környezeted felé, még többet kapsz belőle vissza.

Csak egyetlen kukoricamagot ültetsz, de sokkal többet kapsz vissza: egy egész növényt több cső kukoricával! Exponenciálisan megnő a hozadéka. Úgy aratsz, ahogy vetsz. Ez a világ rendje. Adj másoknak azon a területen, ahol szükségben vagy az életben, legyen bármi is az.

Amikor így teszel, növekedni fog a hited. Ha látod majd, hogy Isten sokkal többet ad, mint amit te adtál, kész leszel legközelebb még többet adni.

Beszéljetek róla

  • Hogyan tapasztaltad meg eddig azt, hogy növekedett a hited, amikor adtál?
  • Mi teszi számodra nehézzé azt, hogy adj vagy adakozz? Vannak olyan mentális, lelki vagy érzelmi korlátok, amelyekről úgy gondolod, hogy akadályoznak abban, hogy még többet adj? Mit gondolsz, miért vannak ezek a korlátok az életedben?
  • Hogyan tapasztaltad már meg eddig azt, hogy a magvetés törvénye működik az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.12. 21.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása