Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Saját magad által nem juthatsz a Mennybe

2016. március 14. 03:00 - Bolbásné Viola

“Ha kegyelem által van, akkor többé nem cselekedetek alapján, különben a kegyelem többé nem kegyelem.” (Római levél 11:6, NASB fordítás)

A világ legnagyobb része azt hiszi, tudja, hogyan lehet a Mennybe jutni. Kérdezz meg 10 embert, és valószínűleg ehhez hasonló válaszokat fogsz hallani: "Csak dolgozz igazán keményen", "Tegyél több jót, mint rosszat" és "Legyél kedves az emberekhez".

Lehet, hogy a világ ezt gondolja, de te ne felejtsd el, hogy esélyed sincs bejutni a mennybe a saját erőfeszítéseid által. Soha nem leszel elég jó ahhoz, hogy bejuss egy tökéletes helyre. Már régóta nem vagy tökéletes.

Valójában a Biblia azt mondja, hogy a Mennybe teljesen más módon juthatunk: “Ha kegyelem által van, akkor többé nem cselekedetek alapján, különben a kegyelem többé nem kegyelem.” (Róm.11:6, NASB ford.)

Ez az alapvető különbség a földön a kereszténység és minden más vallás között. Minden egyéb vallás lényege az, hogy "tegyünk" valamit. Vallástól függően különböző listák vannak arról, hogy mit kell tenni, de mindegyiknek megvan a maga listája. Neked pedig eleget kell tenned mindannak, ami a listán szerepel, hogy a Mennybe juss.  Tenned kell valamit ezért.

A Biblia épp az ellenkezőjét mondja: úgy jutsz a Mennybe, hogy elfogadod azt, amit érted már megtettek - azt, hogy Jézus 2000 évvel ezelőtt meghalt érted a kereszten.

Minden, amit meg kell tenni, már megtörtént. Jézus megtett mindent. Ez egy ingyen ajándék.

 Az üdvösséggel kapcsolatos egyetlen feladatod az, hogy egyszerűen elfogadod, amit érted tettek. Ez a kegyelem. Ez Isten ajándéka neked.

Lehet, hogy egyszer kapsz egy Rolls Royce-t vagy 1 millió dollárt ajándékba....

Isten kegyelménél azonban nincs nagyobb ajándék.

Beszéljetek róla

  • Mi volt a reakciód, amikor azt olvastad, hogy "esélyed sincs bejutni a mennybe a saját erőfeszítéseid által"? Ez jó vagy rossz hír volt?
  • Miért nehéz elfogadni, hogy Isten kegyelme ingyenes?
  • Miért gondolják néhányan úgy, hogy könnyebb lenne nekik, ha tehetnének valamit azért, hogy bejussanak Isten országába?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 03. 07.)

Szólj hozzá!
Címkék: kegyelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása