Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A lelki növekedés kegyelemből van, nem jó cselekedetek által

2016. március 22. 03:00 - Babacson

" Lelketek ereje Isten ajándéka, nem hagyományok és szabályok betartásából ered." (Zsidók 13:9b, TLB fordítás)

Isten olyannak szeret téged, amilyen vagy, de túlságosan szeret ahhoz, hogy a mostani állapotodban hagyjon. Az egyik legmegnyugtatóbb igazság Istennel kapcsolatban az, hogy rábízhatjuk szellemi feljődésünket.

Isten kegyelme nem csak megment minket a bűneink kövezkezményeitől, hanem elkezd Jézus képmására formálni minket.

Néhányan elfogadják Isten megmentő kegyelmét, de aztán saját erejükből próbálnak növekedni a keresztyén életben. A Biblia szerint ez lehetetlen: " Lelketek ereje Isten ajándéka, nem hagyományok és szabályok betartásából ered." (Zsidók 13:9b, TLB fordítás)

Isten kegyelme segít, hogy azzá válhass, aki lenni szeretnél - azzá, akinek Isten szeretne látni. Alakít és átformál téged. A Biblia ezt nevezi megszentelődésnek. Az Ige azt is mondja Jeremiás próféta könyvében, hogy Isten a fazekas, mi pedig az agyag, amelyet formál, Ő tart minket a fazekas korongján. Sajnos hajlamosak vagyunk leugrani a fazekas korongjáról, és azt mondani: "Köszönöm, Uram, de megoldom egyedül. Képes vagyok magam jó irányba formálni."

Ilyenkor tesszük tönkre a lelki növekedésünket.

Az egyik legnagyobb probléma a keresztyénséggel, hogy az emberek eleinte az Istennel való kapcsolatra fókuszálnak, de azután átváltanak szabályok alkalmazására. Először megismerik az Isten iránti mély szeretetet, de később visszaesnek a szertartások és szabályok vallásos körforgásába.

Ha nem ez a keresztyén élet, akkor mi nevezhető annak? A Biblia azt mondja: "Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne." (Kolossé 2:6, RÚF).

Nem úgy lettél keresztyén, hogy megígérted: ezentúl csak jót cselekszel. A lelki növekedés sem így működik! A keresztyén élet azt jelenti, hogy elfogadod Isten kegyelmét, és hagyod, hogy átformáljon.

Engeded Isten kegyelmének, hogy átformáljon, vagy csak próbálsz jót cselekedni?

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tapasztaltad meg a növekedést a személyes életedben?
  • Szerinted az emberek könnyebben elfogadják a megváltó, mint a megszentelő kegyelmet? Ha igen, miért?
  • Aktív vagy passzív szereplője vagy annak, amikor engeded Isten kegyelmének, hogy átformáljon?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.15)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása