Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ezen a húsvéton gyere, ahogy vagy!

2016. március 29. 03:00 - Á. Bözse

"A mennyből segítséget fog nekem küldeni, hogy megmentsen, mert ilyen a szeretete." (Zsoltárok 57,3a TLB)

Van egy mítosz, ami azt mondja, hogy meg kell tisztítanod a cselekedeteidet ahhoz, hogy Istenhez gyere: „Rendbe kell szednem mindent. Van néhány dolog, amit előbb helyre kell igazítanom, majd utána jöhetek Istenhez."

Ez olyan, mintha megtisztítanád a fogaidat, mielőtt elmész a fogorvoshoz fogtisztításra, vagy mintha elmosogatnád a mosatlant, mielőtt beteszed a mosogatógépbe, vagy mintha kitakarítanád a házat, mielőtt a takarítónő odaér! Miért csináljuk ezt?

Az az igazság, hogy Isten nem várja el tőlünk, hogy megtisztítsuk a cselekedeteinket, mielőtt hozzá lépünk. Jézus halála és feltámadása Isten bizonyítéka erre. Jézus kitárta a karjait és azt mondta: „Ennyire szeretlek. Most csak gyere, ahogy vagy".

A Zsoltárok 57,3-ban a Biblia azt mondja: „A mennyből segítséget fog nekem küldeni, hogy megmentsen, mert ilyen a szeretete" (TLB). Ezt tette Jézus húsvétkor. És ez az, amiért Istenhez hozhatjuk életünk rendetlenségét és bukásait.

Vannak olyan ismerőseid, akik azt gondolják, hogy Isten soha nem fogja szeretni őket, mert akkora összevisszaságot csináltak az életükből. De tudod, hogy Isten azt akarja, hogy úgy jöjjenek hozzá, ahogy vannak. Segíts nekik meghallani a jó hírt Jézusról. Hívd meg őket a gyülekezetbe ezen a húsvéton. Ez egy annyira egyszerű dolog, mégis egy örökké tartó változást tud hozni.

Beszéljetek róla:
  • A múltad mely helytelen cselekedeteiről nehéz elhinned, hogy Isten meg tudja azokat bocsátani?
  • Kit kellene meghívnod a húsvéti istentiszteletre, hogy meghallja a jó hírt Isten szeretetéről és kegyelméről?
  • Mit gondolsz, az emberek miért érzik úgy, hogy előbb rendezniük kell az életüket, vagy a megjelenésüket, mielőtt átlépnék a gyülekezet küszöbét?

*(Daily Hope by Rick Warren 2016.03.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása