Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten húsvéti ígérete számodra

2016. március 30. 10:00 - magyarosijulia

„Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is fel fog támasztani." (1Kor 6,14)

Keresztyének milliói ünneplik a húsvétot minden évben szerte a világon. Túl sokunk számára azonban a történet unalmassá és ismétlődővé vált. Már ismerjük az alapokat. Jézust letartóztatták. Keresztre feszítették. Aztán három nap múlva Isten feltámasztotta Őt a halottak közül.

Kifelejtünk viszont valami nagyon fontosat. Kimarad az, amitől a húsvét egy dimenziós ünnepről egy több dimenziós, élet-átformáló életmóddá válik.

Kimarad az, hogy a Feltámadás nem csak a Jézus története, hanem a mi történetünk is.

Tudod, te is része vagy a Feltámadásnak. Jézus halála és feltámadása nem csak azt bizonyította, hogy van élet a halál után. A Feltámadás azt bizonyítja, hogy neked is lehet életed a halálod után, hogy van élet a sírodon túl is!

Jézus azt mondja, hogy ha bízol benne, akkor a halál csak egy átmenet lesz, nem pedig végállomás.

Egy nap majd megáll a szíved. Az lesz a testi életed vége. Nem lesz azonban a teljes vég számodra. Isten örökkévalóságra teremtett. Ezért van sokszor olyan érzésed, hogy több az élet a földi létnél. Jézus a János 11:25-26-ban tette ezt a csodálatos ígéretet: „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha.”

Ez aztán az ígéret! Jézus bebizonyította, hogy meg tudja tenni, azáltal, hogy Ő feltámadt. Egyébként semmi okunk nem lenne elhinni. Ha Jézus nem halt volna meg a kereszten és nem támadt volna fel több, mint 2000 évvel ezelőtt, akkor semmi esélyünk nem lenne a Mennyországba kerülni – semmi reményünk nem lenne a halál utáni életre és örök életre vonatkozóan.

A Biblia ezt írja: „Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is fel fog támasztani." (1Kor 6:14).

Idén, húsvétkor ez egy olyan igazság, amelyre rábízhatjuk az életünket. Csodálatos örömüzenet, hogy Jézus feltámadt a halottak közül; de amitől ez fekete-fehérből élő színekké válik, hogy egy nap, – ha hiszel Őbenne – téged is fel fog támasztani a halálból!

Ez a húsvét ígérete!

Beszéljetek róla:

  • Szerinted miért válik unalmassá Jézus feltámadásának története sok hívő számára?
  • Hogyan változtatja meg az életedet, ha elsajátítod a húsvét ígéretét?
  • Hogyan tudsz segíteni másoknak megérteni, hogy örök életük lehet Jézus feltámadása által?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása