Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vessétek le a régit és öltsétek fel az újat

2016. április 15. 03:00 - mintyovanviki

„Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságot miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Efézus 4:22b-24)

0e1139979_blog-putoffoldself.jpg

Ha tartós változásra vágysz életedben, a testeddel kell kezdened, ami azt is jelenti, hogy meg kell változtatnod a gondolkodásodat, hogy amit beengedsz az elmédben és ahogyan gondolkodsz, azok Istenhez méltóak legyenek.

Efézus 4:22-24-ben azt olvassuk, hogy „Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságot miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Efézus 4:22b-24)

Figyeld meg, hogy levételről és felöltésről van szó. Az egészséged úgy áll helyre, ha néhány dolgot abbahagysz és bizonyos dolgokat pedig elkezdesz megtenni. Hagyd abba a negatív, káros dolgok felvételét és állj neki felölteni azokat a dolgokat, amelyek hasznosak.

Hagyd abba a negatív, káros dolgok felvételét az elmédbe és állj neki nézni és hallgatni olyan dolgokat, amelyek hasznosak és segítenek abban, hogy Krisztus tetszése szerint való legyél. Az elméd megújulásához előbb le kell vetned dolgokat, majd fel kell öltened.

Tegyük fel, hogy elmész egy boltba, hogy vásárolj magadnak egy új kabátot. Találsz is egyet és bemész vele egy próbafülkébe. Ha már kabátban érkeztél az üzletbe, akkor nem fogod felpróbálni az új kabátot a régire. Butaság lenne, hiszen akkor nem tudnád, hogy valóban jól áll-e az új kabát. Teljesen logikus, hogy leveszed a régit mielőtt felvennéd az újat.

Le kell vetned a régit mielőtt felvennéd az újat. Ez igaz lelkileg, érzelmileg és szellemileg is.

Beszéljetek róla:

  • Mik azok a „régi dolgok”, amelyeket el kellene távolítanod az életedből, az elmédből, a testedből?
  • Mik azok az „új dolgok”, amelyekkel meg kellene töltened az elmédet és testedet? Mik azok az új szokások, amelyeket fel kellene venned ennek érdekében?
  • Hogyan akarsz egyre jobban hasonlítani Istenre „valóságos igazságosságban és szentségben"?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása