Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A házasság megbízható otthona kell legyen a gyerekeknek

2016. május 12. 03:00 - csmsdvd

 „Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az." (Péld 14,26)

Kutatások rámutattak, hogy azok a gyerekek, akik anya és apa nélkül nőnek fel, nagyobb valószínűséggel bukdácsolnak az iskolában. Azok a gyerekek, akiknek nincs két szülője, nagyobb valószínűséggel nem érettségiznek, drog vagy alkohol függők lesznek, megtapasztalják a depressziót és nagy az öngyilkossági hajlamuk. Majd később ők is nagyobb valószínűséggel válnak el, vagy vállalnak gyereket házasságon kívül.

Másrészt a statisztikák szerint, azok akik két szülővel nőnek fel egészségesebbek, mint a más családi formában felnövők. Minden tanulmány azt mutatja, hogy a gyerekek jobban fejlődnek anyával és apával.

Mindez egyszerűen azt mutatja: Ha Istent követed házasságodban, jobban működik a te és a gyerekeid élete. Gyermekeid egészségesebben nőnek fel, erősebbek lesznek, ha egy kiegyensúlyozott családban nőnek fel, apa és anya kiegyensúlyozott házasságában.

Miért alkotta Isten a gyermekek megóvására a házasságot ? Mivel amikor a gyerek megszületik, teljesen magatehetetlen. Isten tudta, hogy a gyermekeknek biztonságos környezetre van szükségük, arra hogy valaki etesse, öltöztesse, nevelje, óvja, vigyázza, képezze őket.

A Biblia a Péld 14,26 szerint ezt írja: „Aki az Urat féli, annak erős oltalma van, fiainak is menedéke lesz az."

Erre minden felnövő gyereknek szüksége van, arra az oltalmazó és biztonságos helyre, ahol nem kell tartsanak attól, hogy az anyjuk vagy az apjuk elhagyja őket.

Generációkon keresztül, amikor az emberek "együtt maradtak a gyerekek kedvéért", egy elismert dolog volt. Azokat az embereket önzetleneknek és éretteknek tartották.

Manapság az emberek nevetnek ezen a kijelentésen. "Együtt maradni a gyerekek kedvéért? Miről beszéltek? Azt kell tenned, ami legjobb neked."

Valóban? Mindig azt kell tenned ami legjobb neked? Ezt önimádatnak, nárcizmusnak hívják. Képes vagy olyasmit is tenni, ami másnak jó, olyan emberért, aki sérülékenyebb mint te vagy? Ezt érettségnek hívják. Ezt önzetlenségnek hívják. Ezt szeretetnek hívják.

 Beszéljetek róla:

  • Szerinted lehet-e bármikor is alkalmas idő arra, hogy a férj vagy a feleség elhagyja a családját? Miért vagy miért nem?
  • Mit gondolsz, Isten mit szeretne a pároktól, amikor arra éreznek késztetést, hogy nekik és gyerekeiknek akkor lenne jobb, ha különválnának?
  • Hogyan készítheted fel magad a házasság előtt, hogy gyermekedet tartós és istenfélő otthonban neveld fel ?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.05.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása