Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fontos része vagy a Krisztus testének

2016. június 08. 03:00 - magyarosijulia

„Ahogy sok rész van a testünkben, úgy van a Krisztus testében is. Mindannyian részei vagyunk, és mindannyiunkra szükség van, hogy teljes legyen, mert mindegyikünknek más feladatunk van. Tehát egymáshoz tartozunk és mindenkinek szüksége van a másikra." (Róma 12,4-5 TLB fordítás)

Az egyik leggyakoribb leírása az egyháznak a Bibliában Krisztus teste. Jézus Krisztus azt akarja, hogy ma is azt a munkát folytassuk, amit Ő végzett, amikor Ő itt járt fizikai testben. Mi vagyunk Krisztus teste a világban.

A Biblia azt mondja: „Ahogy sok rész van a testünkben, úgy van a Krisztus testében is. Mindannyian részei vagyunk, és mindannyiunkra szükség van, hogy teljes legyen, mert mindegyikünknek más feladatunk van. Tehát egymáshoz tartozunk és mindenkinek szüksége van a másikra." (Róma 12,4-5 TLB fordítás).

Mindenkire szükség van a Krisztus testében. Mind testrészek vagyunk benne, és mindegyikünkre szükség van. hogy teljes legyen a test.

Ez olyan, mint egy kirakós játék. Amikor kirakóssal játszol, és egy darab hiányzik, mit fogsz észrevenni? Azt az egy darabot, ami hiányzik.

Ugyanez van a Krisztus testében is. Mindenkire szükség van. Lehet, hogy azt mondod, hogy te csak egy lábujjköröm vagy a Krisztus testében. Lehullott valaha a lábujjkörmöd? Észreveszed, ha megtörténik. Egyszer egy 5 kiós súlyt ejtettem a lábujjamra, és bár csak egy apró része a testemnek, hat hónapig éreztem.

Sose téveszd össze kiválóságot a jelentőséggel! Lehet, hogy valami kiemelkedő, de nem fontos. Az orrom feltűnő. Eléggé kiáll, de nem alapvető fontosságú. Elveszíthetem az orromat, és attól boldogan élnék, amíg meg nem halnék. Kiemelkedő, de nem jelentős.

De más dolgok is vannak bennem, mint a máj, szív és tüdő. Egyik sem kiemelkedő, de ha elveszíteném őket, meghalnék.

Lehet, hogy jelentéktelennek érzed magad Krisztus testében, de valójában lényeges rész vagy! Sok rész van, de mindenkire szükség van. Mindannyiunknak van feladatunk!

Beszéljetek róla:

  • Gondololj egy olyan időszakra, amikor elszakadtál a Krisztus testétől. Milyen hatással volt az életedre?
  • Milyen jelentős szerepet végzel a Krisztus testében, ami nem annyira kiváló? Milyen a hozzáállásod a szolgálatodhoz?
  • Hogyan tudsz másokat biztatni, hogy mások szolgálatára használják a tehetségeiket a Krisztus testében?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.01)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása