Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Lobogtasd meg a fehér zászlót és add meg magad Istennek!

2016. június 16. 03:00 - K. Juc

„Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Példabeszédek 3:5-6) 

Megadni magad annyit jelent, hogy a jövőt rábízod Istenre. A Példabeszédek 3:5-6 szerint: „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” 

Az életed mely területét nem adtad még át Istennek? Lehet, hogy a konyhát és a nappalit már igen. De mi a helyzet az életed hálószobájával? Mi a helyzet a gardróbbal? Mi a helyzet a garázzsal? Az életed mely területe nincs átadva Neki?

Van köztetek, aki nem adta át a szexuális életét Istennek. Azt mondod: „Tudom, hogy Isten szerint a szex helye a házasságban van, de akkor is úgy élek, ahogy én akarok.” Ezért élsz stresszes életet.

Más valaki a pénzügyeit nem adta át Istennek. Így gondolkozol: „Tudom, hogy Isten szerint az első tíz százalékot vissza kellene adnom Neki, de nem engedhetem meg magamnak, hogy tizedet fizessek.” Ezért élsz stresszes életet.

Egyesek a kapcsolataikat nem adták át Istennek. "Tudom, hogy meg kellene bocsátanom annak, aki megbántott, mégsem akarok megbocsátani." Ezért élsz stresszes életet. 

Mások egy titkos bűnt nem adtak még át Istennek. Van egy szokásod, amit még nem adtál át Neki. Egy sérelem vagy gyengeség, amit még nem adtál át.

Van köztetek, aki még nem adta át az életét Jézus Krisztusnak. Még nem adtad meg magad a bemerítésnek. Nincs még gyülekezeti családod.

A megadás azt jelenti, hogy felemeled a fehér zászlót és ezt mondod: „Istenem, a háborúnak vége. Nem harcolok többé ellened. Nyugalmat akarok, nem pedig stresszt.”  

Nem fáradtál még bele abba, hogy harcban állsz Istennel? Feltételezem, hogy igen. Lobogtasd meg a fehér zászlót! A megadás a hit legfőbb jele.

Beszéljetek róla:

  • Az életed mely területe nincs alárendelve Istennek?
  • Mit gondolsz, miért okoz stresszt a meg nem vallott bűn?
  • Milyen lépéseket kell ma megtenned annak érdekében, hogy alárendeld Istennek azt, ami a legtöbb stresszt okozta eddig az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.09.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása