Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az elfogadás nem feltételez jóváhagyást

2016. július 06. 03:00 - magyarosijulia

„Fogadjátok el egymást, ahogy Krisztus is elfogadott titeket, hogy Istené legyen a dicsőség.” (Róma 15:7, NLT fordítás - második kiadás)

addict-blog-4.jpg

Tudtad, hogy minden alkalommal, amikor szeretettel bánsz valakivel, az Isten dicsőségére történik? Isten a szeretet, és a dicsőség feltárja, hogy Ő milyen is valójában.

Isten azt mondja: „Én egy szerető és könyörületes Isten vagyok. Azt akarom, hogy olyan legyél, mint én. Azt akarom, hogy olyan legyen a jellemed, mint az enyém." Soha nem leszel Isten. Nem fogsz egy pici kis istenné válni, de Isten azt akarja, hogy istenfélő legyél. Azt akarja, hogy olyan jellemed legyen, mint az Övé. Amilyen az apa, olyan legyen a fia, olyan legyen a lánya. Azt akarja, hogy úgy szeresd az embereket, ahogyan Ő szereti. Isten a szeretet.

Akárhányszor ezt teszed, Isten dicsőségére teszed ezt.

Természetesen, az egyik módja, hogy szeress másokat, ha egyszerűen elfogadod őket. Csak mert nem tetszik, amit valaki tesz, az nem azt jelenti, hogy nem fogadhatod el őket.

Érted a különbséget az elfogadás és a jóváhagyás között? Elfogadhatsz valakit, anélkül, hogy egyetértenél mindennel, amit az a személy képvisel. Ez egy óriási különbség! Mindenkit el kell fogadnunk, de nem kell mindennel, amit tesznek egyet értenünk. Tehát teljesen lényegtelen, hogy mit tesznek az emberek, kivel teszik, hogyan és meddig. A mi dolgunk, hogy szeressük őket, hogy elfogadjuk őket. Ez nem azt jelenti, hogy mindent jóváhagyunk, amit tesznek. Isten szeret, de ez nem azt jelenti, hogy jóváhagy mindent, amit teszünk.

A szeretet nem azt mondja, hogy jóváhagyok mindent, amit teszel, hanem az, hogy elfogadlak, bármit is teszel.

A Róma 15,7-ben azt olvassuk, hogy „Fogadjátok el egymást, ahogy Krisztus is elfogadott titeket, hogy Istené legyen a dicsőség.” (Róma 15:7, NLT fordítás - második kiadás)

Beszéljetek róla:

  • Kit kell elfogadnod, még akkor is, ha nem értesz egyet azzal, amit hisz vagy tesz?
  • A kultúra milyen területein bonyolult látszólag az elfogadás a keresztyének számára?
  • Milyen gyakorlati módon tudsz elfogadást és szeretetet mutatni az emberek felé, főleg azok iránt, akiktől a világ elvárja, hogy elfordulj a hitük vagy tetteik miatt?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.29)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása