Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A csodához vezető út nehéz terepen vezet keresztül

2016. július 21. 06:30 - csmsdvd

Ekkor így szólt Illéshez az Úr igéje: Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad. (1Kir 17:8-10, NCV fordítás)

Amikor rémült vagy és sebezhető, amikor nem tudod, merre menj, amikor nem tudod mennyi ideig fog tartani, és nem tudod, mi történik majd, amikor odaérsz, akkor te mit teszel?

Jusson eszedbe, hogy a csodához vezető út gyakran nehéz terepen vezet keresztül.

A Bibliában is találunk erre példát az 1Királyok 17:8-10-ben: "Ekkor így szólt Illéshez az Úr igéje: Kelj föl, és menj el a Szidónhoz tartozó Sareptába, és maradj ott! Én megparancsoltam ott egy özvegyasszonynak, hogy gondoskodjék rólad." (NCV ford.)

Isten azt kérte Illéstől, hogy gyalogoljon 100 mérföldet aszály idején egy veszélyes területen, ahol mindenki tudta, ki ő, és mindezt akkor, amikor Ahab király vérdíjat tűzött ki a fejére. Amikor végül Illés megérkezett Sareptába, találkozott egy szegény özvegyasszonnyal, aki gondoskodott róla. De hogy tudta az özvegyasszony megóvni, megvédeni egy nagy pogány városban olyan emberektől, akik az életére törtek?

A csoda nem olyankor történik, amikor minden jól megy. A csoda akkor történik, amikor nehéz helyzetbe kerülünk. Illés nem mondta azt, hogy “Uram, a terveddel kapcsolatban három dolog nem jó. Először is, rossz irányba küldesz. Másodszor, rossz helyre küldesz. Harmadszor, alkalmatlan védelmezőt rendelsz hozzám.”

Illés egyszerűen csak engedelmeskedett.

Isten csodához vezető útja gyakran nehéz terepen vezet át, mert ez arra kényszerít bennünket, hogy Istentől függjünk.

Néhány példa erre:

  • Amikor Mózes a zsidókat kivezette a rabszolgaságból az Ígéret Földjére, akkor először át kellett kelniük a Vörös-tengeren.
  • Mielőtt Dávid megölte Góliátot, csatasorba kellett állnia.
  • Isten azt mondta Jósafátnak, hogy az énekeseket állítsa a sereg élére, és végül így győztek. Szerinted mennyi hite kellett, hogy legyen, hogy ezt vállalja?

A csodák sohasem a "komfortzónánkban" történnek, ahol minden szép és jó. Nincs szükséged csodákra, amikor minden jól megy. Csak akkor van szükséged csodákra, amikor olyan helyzetben vagy, hogy azt érzed, nincs tovább, amikor halálra vagy rémülve, amikor bizonytalan vagy, amikor ki vagy szolgáltatva és sebezhető vagy.

Vannak az életben most nehézségeid, például a pénzügyeid, az érzelmeid, a kapcsolataid területén, vagy esetleg valami fizikai nehézséggel küzdesz? Kissé ideges, feszült és bizonytalan vagy?  Gratulálok. Akkor a csodához vezető úton vagy!

Éppen úgy, ahogy Illéstől, Isten tőled is azt várja, hogy engedelmeskedj, hogy láthasd az út végén a csodát, amit cselekszik majd.

Beszéljetek róla:

  • Mi az, amit Isten kér tőled, de te nehéznek érzed megtenni?
  • Mit szeretnél, hogy  Isten megtegyen az életedben? Hogyan nyilvánítottad ki már azt, hogy számítasz arra, hogy Ő csodát fog tenni az életedben?
  • Kik azok az emberek, akikre számíthatsz, amikor a hitedet megpróbálja Isten és nehézségeken mész keresztül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.07.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása