Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A rövidebb utak csak eltérítenek a helyes ösvényről

2016. augusztus 13. 03:00 - FodorImi

„Gondosan figyelj a szavaimra, ne veszítsd szem elől azokat. Engedd, hogy mélyen áthassák szívedet, mert életet hoznak azoknak, akik megtalálják, és egész testüknek egészséget.” (Példabeszédek 4:20b-22, NLT fordítás - második kiadás)

http://www.freewebheaders.com/wordpress/wp-content/gallery/roads/amazing-dreamy-3d-road-sunset-website-header-image.jpg

Az egyik csapda, mellyel szembesülsz céljaid elérése során az életedben, az útrövidítések kísértése.

Az az igazság, hogy a rövidebb utak csak eltérítenek a helyes ösvényről. Az útrövidítések lehetnek erkölcsi, etikai, szellemi, pénzügyi, sőt kapcsolati területeken.

Mindezek viszont eltérítenek attól, amit Isten akar, hogy elérj az életedben, végső soron pedig felemésztik az idődet, energiádat, forrásaidat és kreativitásodat.

A rövid utak mindig rövidlátóak. Isten azt akarja, hogy „ne kötődjetek az éppen előttetek levő dolgokhoz. Nézzetek fel, arra figyeljetek, mi történik Krisztus körül – ez az, ami számít. Nézzétek a dolgokat az Ő perspektívájából.” (Kolossé 3:2, MSG fordítás)

Engedd, hogy Isten szavai „mélyen áthassák szívedet, mert életet hoznak azoknak, akik megtalálják, és egész testüknek egészséget.” (Példabeszédek 4:20b-22, NLT fordítás - második kiadás)

Beszéljetek róla

  • Hogyan ismered fel az útrövidítéseket?
  • Milyen útrövidítéseket próbáltál kihasználni korábban, mikor céljaid elérésén dolgoztál?
  • Hogyan tehetnek az útrövidítések minket engedetlenné Istennel szemben?


*(Daily Hope by Rick Warren – 2016.08.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása