Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha meg akarsz változni, nézz szembe az igazsággal

2016. augusztus 16. 03:00 - Lilla:)

"Mióta hallottatok Jézusról és megtanultátok az igazságot, mely tőle származik..." (Efézus 4:21a,  második NLT kiadás)

A személyes változás titka nem az akaraterő. A titok az, hogy ismerd és nézz szembe az igazsággal. Ismerned kell az igazságot magadról, a természetedről és szembe kell nézned vele, ha meg akarsz változni.

Semmi sem fog változni az életedben addig, amíg meg nem ismered a gyengeségeidet, kapcsolataidat, sikereidet, bukásaidat, múltadat és jövődet, és amíg nem nézel ezekkel szembe.

Semmi sem fog megváltozni az életedben addig, amíg meg nem ismered az igazságot és nem nézel azzal szembe. Az igazságot pedig Jézus Krisztusban találod meg.

Miért szükséges megtanulnod az igazságot mielőtt bármit is megváltoztatnál az életedben? Megmondom, hogy miért: az életedben minden önromboló szokás mögött egy hazugság van, amit elhiszel. Ha adósságba kerültél az azért van, mert elhittél egy olyan hazugságot, mint például azt, hogy "Ezt gond nélkül elkölthetem..." vagy "Ezt bármikor vissza tudom fizetni...". Lehet, hogy túlbecsülted azt, hogy meddig mehetsz el, vagy lehet, hogy elhitted azt a hazugságot, hogy egy jóval nagyobb házra van szükséged.

De tényleg? Biztos vagy benne, hogy ez az igazság? Be tudod bizonyítani, hogy ez az igazság? Biztos vagy abban, hogy amit az anyagi helyzetedről mondtál, az valóban úgy van? Mi a helyzet a kapcsolataiddal? Mi a helyzet azzal, amit magadról mondasz magadnak? Az az igazság, amit a múltadról vagy néhány eseményről gondolsz, vagy az az igazság, amit Isten mond neked ezekkel kapcsolatban?

A Biblia azt tanítja, hogy a személyes változás az igazsággal kezdődik. Az igazság felszabadít. Pál apostol azt mondja, hogy "Mióta hallottatok Jézusról és megtanultátok az igazságot, mely tőle származik..." (Efézus 4:21a, második NLT kiadás) Ki az igazság? Jézus, és mivel Jézus az igazság, Ő mindig megmondja neked az igazat. Az Ő szava az igazság. A Biblia az Ő Szava, ez pedig azt jelenti, hogy a Biblia igaz. (2 Timóteus 3:16-17)

Amit a televízióban hallasz vagy a könyvekben olvasol az nem mindig segít, mert nem mindig igaz. Rájöttél már erre? Amit azonban Isten mond neked az mindig igaz. Isten Szava megmutatja neked, hogy térj vissza az élethez, amit létrehoztál magadnak, aztán pedig megmutatja neked, hogyan maradj az Isten által kijelölt ösvényen.

Ezért olyan fontos, hogy naponta tarts csendességet Isten Szavát által. Semmi sem fog megváltozni addig, amíg az igazság nem jut el a szívedbe. Amíg az életedet hazugságokra, tévedésekre, csalásra vagy féligazságokra építed, nem fogsz megváltozni. Azonban ahogy szembenézel az igazsággal és válaszolsz rá, változás indul az életedben.

Beszéljetek róla

  • Vetted valaha a fáradtságot arra, hogy a gyengeségeidért imádkozz? Miért olyan fontos ezt megtenni?
  • Miért bízhatsz abban, hogy a Biblia Isten Szava?
  • Mit kellene megváltoztatnod a napirendedben, a fontossági sorrendedben, hogy időt tudj arra szánni, hogy minden nap olvasd Isten Szavát?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása