Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A tanítványsághoz vezető első lépésed

2016. szeptember 03. 03:00 - K. Juc

"Isten szeretné ha felnőnénk, megismernénk az igazságot és szeretetben elmondanánk azt másoknak is – ugyanúgy ahogy Krisztus tette." (Efezusi levél 4:15, MSG fordítás)

Képtalálat a következőre: „walking”

Isten szeretné, ha felnőnél: „Nem szabadna gyerekeknek maradnunk." (Efezusi levél 4:14a, Phillips fordítás).

Mennyei Atyád célja az életedre nézve egyrészt az, hogy éretté válj és kifejlődjenek benned Jézus Krisztus jellemvonásai, másrészt hogy szeretetben és alázatos szolgálatban élj. Sajnos keresztények milliói csak öregszenek, de soha nem nőnek fel.

Leragadtak az állandósult szellemi csecsemőkor szintjén és még mindig pelenkát és kiscipőt hordanak. Ennek az az oka, hogy soha nem döntöttek a növekedés mellett. A szellemi növekedés nem automatikus - szándékos elköteleződésre van hozzá szükség. Akarnod kell a növekedést és el kell döntened, hogy növekedni fogsz. Erőfeszítéseket kell tenned ennek érdekében és kitartanod a növekedésben.

A tanítványság egy folyamat, amely során egyre hasonlóbbak leszünk Jézushoz. Ez mindig egy döntéssel kezdődik: "Jézus így szólt hozzá: Kövess engem és légy a tanítványom! Ezért Máté felkelt és követte Őt.” (Máté 9:9b NLT fordítás, második kiadás)

Amikor az első tanítványok úgy döntöttek, hogy követik Jézust, nem értették, mi mindent foglal magába a döntésük. Ők csupán válaszoltak Jézus hívására.

Neked is csak erre van szükséged, ahhoz hogy elindulj: Döntsd el, hogy tanítvány leszel!

Beszéljetek róla:

  • Gondolj arra a pillanatra, amikor eldöntötted, hogy követed Jézust! Mennyit tudtál arról, hogy mit jelent hívőnek lenni?  
  • Jézus jellemvonásai közül melyek azok, amelyeket Isten próbál kiformálni benned?
  • Hogyan szeretnéd, hogy Isten munkálkodjon az életedben? Vonulj el egy időre imádkozni és kérd Istent, hogy adjon növekedést ezeken a területeken. Kérj Tőle bizalmat és türelmet is, hogy elhidd, megteszi mindezt az Ő időzítése szerint.

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása