Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Igazsággal, és ne méreggel töltsd meg az elméd

2016. szeptember 11. 03:00 - Lilla:)

„A bölcs ember éhezi a tudást, míg a bolondok a szeméttel táplálkoznak." (Példabeszédek 15:14 NLT fordítás, második kiadás)

Ha bölccsé akarsz válni, az elsődleges feladatod, hogy Isten szavát hallgatod minden nap.

A Példabeszédek 2:6 azt mondja: „Az Úr az, aki bölcsességet tud adni; tőle jön a tudás és a megértés." (TEV fordítás).

Nem a televízióból, az internetről vagy magazinokból kapod meg. A bölcsesség Istentől jön.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 15:14-ben, hogy „A bölcs ember éhezi a tudást, míg a bolondok a szeméttel táplálkoznak." (NLT fordítás, második kiadás). Nem táplálkozhatsz igazsággal és szeméttel is. Akármivel is töltöd meg az elméd, az jön majd ki is – szemét be, szemét ki. Ha bölcs akarsz lenni, igazsággal kell táplálnod magad és nem szeméttel.

Háromféle dologgal töltheted meg az elméd: megtöltheted méreggel, egészségtelen táplálékkel vagy egészséges táplálékkel.

A méreg olyan dolgokkal tölt meg, amik megmérgezik a szervezeted. Ez káros a számodra. Leépít téged. A pornográfia méreg. Nem szabadna elolvasnod egyik színnek sem az „ötven árnyalatát"! Néhány ember olyan nyitott gondolkodású, hogy kiesik az agyuk is. Azt mondják, „Megnézhetem ezeket a dolgokat. Engem többé nem zavarnak." Ez a probléma! Amikor ilyen gyalázatos, istenkáromló, gonosz, aljas és sértő dolgokat nézel vagy olvasol és nem zavarnak téged, akkor neked valami problémád van. Bolonddá váltál.

A bölcs emberek megvédik az elméjüket. Felveszik a megváltás sisakját. Nem engednek be bármit az elméjükbe. A mérget kirekesztik.

Az egészségtelen étel nem jó, de nem is rossz. Egyszerűen csak nincsen tápértéke. A legtöbb dolog, amit a TV-ben látsz nem ördögi. Egyszerűen csak egészségtelen étel. Ezt úgy hívom, hogy töltelék. A töltelékkel azonban az a gond, hogy amikor ezzel tömöd magad, nem vagy éhes az igazságra. Ha négy órán keresztül csak TV-t nézel, az elméd csak üres kalóriákkal lesz tele, amik nem segítik sem a tested, sem az elméd.

Az egészséges étel tápanyagokban gazdag. Segít a növekedésben és fenntartja az egészséged. Ez igazság, a bölcs ember pedig igazsággal táplálkozik. Ez csak bölcsebbé tesz – a kapcsolataidban, a szabadidődben, a pénzed kezelésében, az üzleti életedben, a szülőségben, a házasságodban, és az életed összes többi területén.

Első sorban Isten Szavával kell megtöltened az elméd. Minél inkább fejlődsz abban a szokásodban, hogy minden nap időt tölts a Biblia olvasásával és tanulmányozásával, annál bölcsebbé válsz.

Beszéljetek róla:

  • Milyen egészségtelen ételt engedsz be az elmédbe?
  • Milyen változást látsz azon a napon, amikor több időt töltesz TV nézéssel és internetezéssel, mint Isten szavával?
  • Milyen gyakorlati lépéseket tudsz ma megtenni azért, hogy a csendességed legyen az első helyen?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása