Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten az szeretné, hogy felnőj

2016. szeptember 17. 03:00 - Anika Enikő

'Isten a kezdetektől úgy határozott, hogy azoknak, akik Őhozzá jönnek - és mindig is tudta, hogy ki fogja ezt tenni - olyanokká kell válniuk, mint az ő Fia.' (Róma 8:29a, TLB fordítás)

Isten azért teremtett, hogy olyanná válj, mint Krisztus. Azt szeretné, ha szellemi-lelki értelemben felnőnél!

Ezt mondja az Ige: "Isten a kezdetektől úgy határozott, hogy azoknak, akik Őhozzá jönnek - és mindig is tudta, hogy ki fogja ezt tenni - olyanokká kell válniuk, mint az ő Fia." (Róma 8:29a, TLB fordítás).

Isten célja mindig is az volt, hogy önmagához hasonlóvá formáljon minket. Nem az, hogy mi is istenek legyünk, hanem hogy Istenéhez hasonló legyen a jellemünk.

Lelkipásztorként a legtöbbször ezt kérdezik tőlem az emberek: "Miért történik ez velem?" Nos, megmondom, miért... Azért, hogy lelkileg és szellemileg felnőj. Az életben minden dolog - jó, rossz, mindaz, amit te magad okozol és mindaz, amit mások tesznek veled - azért van, hogy segítse a szellemi-lelki növekedésedet. Nem Isten a rossz vagy gonosz dolgok forrása, ám Isten képes a rossz dolgokból jót kihozni.

Ahelyett, hogy azt kérdezed, "Istenem, miért történik ez velem?", kérdezd inkább azt, hogy "Istenem, mit szeretnél, hogy tanuljak ebből?" A életben adódó minden helyzet vagy keserűbbé vagy jobbá formál - a te döntésed, hogyan reagálsz azokra.

Minden problémának célja van, és ez a cél az, hogy segítse a szellemi növekedésedet és hogy Krisztushoz hasonlóvá formálódj.

Tehát, ha az életed egyik célja az, hogy szellemileg-lelkileg felnőj és Krisztushoz hasonlóvá válj, akkor nézzük meg, milyen Jézus. A Biblia a Szentlélek gyümölcseinek nevezi ezeket a jellemvonásokat. "Ő (a Szentlélek) pedig ezeket a gyümölcsöket fogja teremni bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom." (Galata 5:22b-23a) Ezeket a tulajdonságokat akarja Isten kiformálni és kialakítani benned az életed során.

Hogyan tud téged ilyenné formálni Isten? Hogyan formálja a jellemed és segíti a szellemi növekedésedet? Úgy, hogy ezekkel pont ellentétes helyzetekbe helyez.

Úgy tanít meg szeretni, hogy olyan emberekkel vesz körül, akiket nehéz szeretni. Amikor gyászolsz, arra tanít, hogy a fájdalom ellenére is van olyan dolog, aminek örülhetsz. Amikor zűrzavar és káosz van körülötted, akkor pedig békességre tanít. És amikor sorba kell állnod és várnod, akkor a türelemre.

Ezeket a tulajdonságokat Isten egy egész életen keresztül formálja ki bennünk, és ez a folyamat földi életünk végéig tart majd. Isten az életedben minden helyzetet felhasznál arra, hogy segítse a szellemi-lelki fejlődésed és, hogy Krisztushoz hasonlóvá válj.

Beszéljetek róla:

  • Milyen helyzetekben tanultad a legtöbbet arról, hogyan legyél Krisztushoz hasonló?
  • Mit gondolsz, miért van olyan sok szellemileg éretlen keresztény?
  • A fontossági listádon a szellemi-lelki fejlődés hányadik helyen áll? Hogyan kellene esetleg változtatni ezen a sorrenden?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása