Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Használd ki az idődet!

2016. október 07. 03:00 - Lilla:)

"A tőled telhető legjobb módon használd ki az idődet" (Kolossé 4:5/b, ICB fordítás)

Ha készen akarsz állni arra, hogy Isten használhasson, először is meg kell ismerned Jézus Krisztust. Aztán, az örökkévalóságot szem előtt tartva kell használnod az idődet.

A Kolossé 4:5. azt mondja, "A tőled telhető legjobb módon használd ki az idődet" (ICB fordítás). Az idő a legértékesebb forrásunk. Sokkal, de sokkal értékesebb, mint a pénz. Szerezhetsz több pénzt, de több időt nem. Csak egy bizonyos meghatározott időtartam adatik ebben az életben. Nem csinálhatsz időt, nem kölcsönözhetsz időt, nem tehetsz félre magadnak időt és nem adhatsz másnak időt. Te csakis használhatod! Mindannyiunknak ugyanannyi ideje van egy héten: 168 óra. Ha nem tanulsz meg jól gazdálkodni az időddel, akkor semmi mást sem tudsz majd jól irányítani az életedben, mert az időd az életed.

Isten figyeli, hogyan gazdálkodsz az időddel a földön, hogy eldönthesse, mit bíz majd rád az örökkévalóságban. Tesztel téged, mert a földi életed felkészítés az örök életre. A Sátán egyik stratégiája az, hogy túl elfoglalttá tesz jelentéktelen teendőkkel, hogy ne legyen időd az igazán fontos dolgokra és ne tölthess időt azzal, hogy az örökkévalóságra készülsz. A Sátánnak nincs szüksége arra, hogy elkövess valamilyen bűnt. Ha nem tud rávenni arra, hogy rossz legyél, akkor elfoglalttá fog tenni.

A Bibliában az Apostolok Cselekedetei 20:24. pontosan elmondja, hogyan kellene bánni az időnkkel: "Az életem semmit sem ér nekem, hacsak be nem fejezem a munkát, melyet rám bízott az Úr Jézus" (NLT fordítás, második kiadás).

Isten használni akar, de biztos akar lenni benne, hogy a legfontosabb dolgokba fekteted az idődet. Az örökkévalóság távlatában kell használnod az idődet. Fel kell tenned magadnak a kérdést: "Mennyire számít majd öt vagy 10 év múlva az amivel most töltöm az időmet? Mennyire számít ez majd az örökkévalóságban?" Ez után pedig újra kell tervezned, mire fókuszálsz.

Használd az időd az örökkévalóság távlatában, hogy Isten láthassa, hogy az igazán fontos dolgokra figyelsz - az ő céljaira.

Beszéljetek róla:

  • Nézd meg a naptáradat vagy a határidőnaplódat! Mennyi olyan dolgot tartalmaz, ami lényeges az örök élet tekintetében?
  • Mi az a munka, amit Isten rád bízott a földi életed idejére?
  • Milyen módon tudnád másképpen felhasználni az idődet, hogy teljesíthesd azt a munkát, amit Isten rád bízott?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.09.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása