Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ismerd meg a gyógyítódat

2016. november 17. 03:00 - Lilla:)

„Ne fizess rosszal a rossznak! A sértésre ne sértéssel felelj! Ahelyett inkább áldással fizess vissza. Ez az, amire Isten elhívott téged, Ő pedig az áldását adja neked." (1Pét 3:9, NLT-fordítás, második kiadás)

Semmi nem rombolja úgy a lelket, mint a bántalmazás; értéktelennek, lényegtelennek és haszontalannak érezni magunkat. Jézus tudja ezt, és azt mondja, „Én törődni fogok veled."

A gyógyulásodat azzal tudod elkezdeni, ha megismered a Gyógyítódat. Ki kell mondanod, „Jézus Krisztus, nem tudom, hogyan csináltad ezt, de magadra vetted a világ összes vétkét, az általam és az ellenem elkövetett bűntetteket is. Meg akarom tanulni, hogy szeresselek. Azt akarom, hogy gyere, és gyógyítsd meg a szívemet, az elmémet és a testemet."

És Ő meg fogja tenni! Megteszi!

Amikor Jézust bántották, Ő visszaadta nekik? Egyáltalán nem! A Biblia ezt mondja. „Krisztus sosem bántotta a szavaival azokat, akik Őt sértegették. Amikor szenvedett, senkit sem fenyegetett meg, hanem mindent arra hagyott, aki igazságosan ítél." (1Pét 2:23, GW-fordítás)

Egy napon Isten egyensúlyba hozza a könyvelést. Egy napon Isten kiegyenlíti a számlát. Egy napon Isten jóra fordít mindenféle rosszat. Azt hiszed, hogy a bántalmazóknak nem kell majd felelniük a bántalmazásért? Azt hiszed, hogy az a sokszoros gonoszság a világban büntetlenül marad?

Nem! Egy napon Isten kiegyenlíti a számlát. Ehhez egyedül neki van joga.

Isten igazságos Isten. Ő sokkal jobban meg tudja ítélni, hogy ki mit érdemel, mint te. Azt kéri tőled, hogy ezt hagyd Őrá, mert Ő az igaz Isten, nem pedig te.

Az egyik ok, amiért a bántalmazással foglalkoznunk kell, mert ragályos. Végigmegy generációról generációra.

Ha valaki úgy nőtt fel, hogy látta vagy megtapasztalta a meggyalázást a családjában, észrevett néhány mintát. Ha nem is mindenkire, de továbbmehet ez a minta.

Amerikában csak ebben az évben több millió gyermek látta a szüleit házon belüli erőszakos helyzetben. A tanulmányok kimutatták, miszerint ezeknél a gyerekeknél kétszer akkora a valószínűsége, hogy ők is legalább egyszer bántalmazzák a családjukat, amikor felnőnek. Valakinek meg kell törnie a kört!

Legyél te ez az ember! Kezdd el ma! Kezdd el most! Kezdd el a Szentlélek erejével!

Istenem, bátorító áldásért imádkozom mindenki számára, aki ezt olvassa, hogy sokan elmondhassák ezt. „Többé nem tartom titokban! A nevén nevezem a bántalmazást. Nem fogom minimalizálni vagy racionalizálni. Ha egy időre szükségem van elvonulni egy biztonságos helyre, akkor legyen. Istenem, adj nekem bátorságot ahhoz, hogy beszélni tudjak valakivel, aki segíthet nekem megtapasztalni az egészséget és a gyógyulást. Mentsd meg az életemet; mentsd meg a kapcsolatomat. Engedd, hogy elkezdődhessen a gyógyulás. És Istenem, engedem, hogy te egyenlítsd ki a számlát. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit teszel ma annak érdekében, hogy megtörd a bántalmazás körét? Van olyan lehetőség és gyülekezet a városodban, ahol segíthetnek neked?
  • Hogyan tudnál támogatni egy barátot vagy családtagot, aki szenvedett, vagy még mindig szenved a bántalmazástól?
  • Hogyan tudnád bátorítani azokat, akik még mindig csendben szenvednek?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása