Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Meghallani Isten hangját. Az imádnak hatása van

2016. december 14. 03:00 - Lilla:)

[Isten] hall minket bármikor, amikor hívjuk; amióta pedig tudjuk, hogy ez igaz, azt is tudjuk, megadja nekünk, amit kérünk tőle. (1Ján 5:15; TEV-fordítás)

Gondolkodtál már valaha azon, hogy az ima valóban működik-e? Imádkozol valamiért, és Sátán azt suttogja neked, „Ez időpocsékolás. Felejtsd el! Mit gondolsz, ki vagy te? Mégis, mit gondolsz, mit csinálsz? Isten nem figyel rád. Ne pazarold az idődet!” 

Az ima működik, hiszen Isten irányítása alá tartozik. Minden csodatett Isten felségjoga. Miért teszi meg az egyiket, és egy másikat pedig nem? Mert Isten irányít. Bíznunk kell az Ő bölcsességében és jóságában!

Az efézusiakhoz írt levél 3. fejezetének 20. verse ezt közli. Isten... sokkal többet képes megtenni, mint amit mi bármikor is mernénk kérni tőle, vagy álmodni arról; túlmutat a legmerészebb imánkon, kívánságunkon, gondolatunkon vagy reményünkön." (TLB-fordítás)

Az ima képes bármire, amire Isten. Az Ő forrásai tőled függetlenek. Az Újszövetség húsz alkalommal említi, hogy Kérj!” Az bátorításul szolgál, hogy tudhatom, ami az én irányításomon kívül esik, az nem esik kívül Istenén. Én talán nem tudok megváltoztatni egy helyzetet, de tudok imádkozni, és Isten képes változtatni azon.

Pontosan tudom, hogy néhányan most mit gondoltok. Ha tudok imádkozni és megkérem Isten, hogy változtasson a dolgokon, Ő pedig tényleg képes mindent az irányítása alatt tartani, akkor miért nem kapok meg mindent, amit kérek?” Jó kérdés. Itt van háromféle ok!

  1. Isten nem egy dzsinn. Nem dobhatod be csak úgy az imát, és kaphatod meg, amit csak akarsz. Ha az imát mindig megválaszolná, olyanok lennénk, mint a neveletlen kölykök. Te megadsz mindent a gyermekeidnek, amit csak kérnek? Remélem, hogy nem. Tudod, mi a legjobb a számukra. Te látod a nagyobb képet. Ha te szélesebb perspektívából nézed a helyzetet a gyermekeid tekintetében, akkor gondolj abba, mennyivel nagyobb képet láthat Isten!
  2. Néha a keresztények konfliktushelyzetben imádkoznak. Ha két keresztény más-más Super Bowl csapatért imádkozik, kinek fog Isten válaszolni? Természetesen, Isten nem válaszol mindenféle imára azonos időben. Azonban azt gondolom, hogy a fő ok ez.
  3. Isten tudja, hogy mi a legjobb, te pedig nem. Ha azt gondolod, hogy tudod, akkor nagyon önhitt vagy. A Biblia azt mondja nekünk, Biztosak vagyunk abban, hogy [Isten] hall minket, amikor kérünk tőle valamit az Ő akarata szerint.” (1Ján 5:14; TEV-fordítás) Figyeld meg azt a részt, hogy az Ő akarata szerint! A következő hozzáállással kell imádkoznod! Istenem, ez az én imakérésem, de legyen meg a te akaratod! Így imádkozott Jézus is a Lukács evangéliuma 22. fejezetének 42. verse szerint. „Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied.”

Kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miért fontos tudnunk, hogy Isten jó és szuverén?
  • Az ima képes arra, amire Isten.” Miként reagál az imád arra, amit Isten hatalmáról hiszel?
  • Hogyan tudod megmutatni Istennek, hogy az Ő akaratára vágysz, abban bízol, nem pedig a sajátodban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 12. 07.)

Save

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása