Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istenre mindig számíthatsz

2016. december 18. 03:00 - csmsdvd

„Minden jó és tökéletes ajándék felülről való, a mennyei fény Atyjától jön le, aki nem változik, mint a fény és az árnyék.” (Jak 1:17, NIV-fordítás)

Amikor minden változik körülöttünk, fontos emlékeznünk arra, hogy Isten állandó Atya. Sosem fog nekünk csalódást okozni. Lehet rá számítani. Megbízható, és méltó arra, hogy bízzunk benne.

Jakab apostol levele 1. fejezetének 17. verse ezt mondja. Minden jó és tökéletes ajándék felülről való, a mennyei fény Atyjától jön le, aki nem változik, mint a fény és az árnyék." Isten állandó és következetes Atya.

Itt, a Földön az apák gyakran kiszámíthatatlanok. Egyszer valakitől például ezt hallottam. „Amikor gyerek voltam, sohasem tudtam, éppen hogyan fog bánni velem az apám. Sosem tudhattam, hogy csendes vagy erőszakos lesz-e. Sohasem tudhattam, hogy éppen megölel, vagy megpofoz-e majd. Azt sem tudtam, hogy elfogad-e, vagy elutasít.”

Ha egy apa kiszámíthatatlan, a gyermekeinek sem lesz biztonságérzete.

De Isten nem szeszélyes, és nem kiszámíthatatlan. A te mennyei Atyád állandó és következetes. Az egyik dolog, amire mindig számíthatunk, az az, hogy Isten mindig ugyanúgy viszonyul hozzánk.

A Biblia ezt mondja A Timóteushoz írt második levél  2. fejezetének 13. versében. „Ha mi hűtlenek is vagyunk, Ő hű marad, mert Ő nem tagadhatja meg magát.”

Tudjuk, hogy a világ ma gyorsabban változik, mint valaha. Alvin Toffler írt egy könyvet „Jövősokk” címmel, amiben azt mondja, hogy a gyors változás idején az embereknek szükségük van stabilitásszigetekre”. Amikor minden más bizonytalan és kiszámíthatatlan, szükségünk van valamire az életben, ami sohasem változik, és olyan a lelkünknek, mint egy horgony. Ahhoz is szükségünk van egy stabilitásszigetre, hogy a stresszt kezelni tudjuk.

Van azonban egy probléma. Ezen a bolygón semmi sem stabil és állandó. Egyetlen dolog van, amire mindig számíthatunk, és ami soha nem fog változni, a mennyei Atyánk állandó és gondoskodó szeretete.

„Az én Istenem irántam való szeretete nem változik.” (Zsolt 59:10)

Ez az, amire te is mindig számíthatsz!

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit használtál már az életed során stabilitásszigetnek?
  • Mik azok a jó és tökéletes ajándéktárgyak az életedben, amelyek egyértelmű jelei annak, hogy Isten irántad való szeretete állandó és változatlan?
  • Hogyan tudja csökkenteni a stresszt a stabilitás?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 12. 11.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása