Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tartsd fel a fehér zászlót

2016. december 22. 03:00 - mirjam07

Bízz az Örökkévalóban teljes szívvel, és ne menj a saját fejed után! Minden helyzetben ismerd fel az Örökkévalót és az akaratát, akkor majd Ő egyengeti az utadat, és vezeti a lépteidet! (Péld 3:5-6, EFO)

Az átadás azt jelenti, hogy Istenre hagyod a jövődet. A példabeszédek könyve 3. fejezetének 5-6. verse ezt mondja. Bízz az Örökkévalóban teljes szívvel, és ne menj a saját fejed után! Minden helyzetben ismerd fel az Örökkévalót és az akaratát, akkor majd Ő egyengeti az utadat, és vezeti a lépteidet!” (EFO)

Az életed melyik területét nem adtad még át Istennek? Átadtad a konyhát és a nappalit. De mi a helyzet az életed hálószobájával? És mi van a mellékhelyiséggel? És az életed garázsával? Az életed melyik területe nincs még átadva?

Lehet, hogy néhányan közületek nem adták át a szexuális életüket. Talán azt mondod erre, Tudom, Isten azt mondja, hogy a szex csak házasságon belül értelmezendő, de én attól még azt csinálom, amit én akarok. Ezért vagy stresszes.

Néhányan közületek talán nem adták át a pénzügyüket Istennek. Tudom, Isten azt mondja, miszerint adjam vissza neki a 10 százalékot, de nem engedhetem meg magamnak, hogy megadjam a tizedet. És ezért vagy stresszes.

Néhányan talán nem adtátok át Istennek a kapcsolatotokat. Tudom, hogy meg kellene bocsátanom annak az embernek, aki megbántott, de nem akarok megbocsátani. Ezért vagy stresszes.

Néhányotoknak közöttetek van egy titkos vétke az életében, amit nem adott át Istennek. Van olyan szokásotok, amit nem adtatok át Istennek. Vagy van olyan sérelmetek, visszahúzódásotok, amit nem adtatok át Istennek.

Néhányan közületek még soha nem adták át az életüket Jézus Krisztusnak. Soha nem adtad meg magadat annak, hogy be kellene merítkezned. Nem csatlakoztatok valamelyik gyülekezeti közösséghez.

Az átadás azt jelenti, hogy feltartod a fehér zászlót, és ezt mondod. Istenem, vége a háborúnak. Nem fogok többet ellened küzdeni. Nyugalmat szeretnék, stressz helyett.

Belefáradtál az Isten elleni küzdelembe? Én átgondolnám a helyedben. Az átadás a hitünk kifejezésének legnagyobb jele.

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Az életed melyik területét nem adtad át még Istennek?
  • Milyen lépéseket kell ma megtenned, hogy átadhasd Istennek azokat a területeket, amelyek a legnagyobb stresszt okozzák?
  • Miért gondolod, hogy harcolnunk kell, ahelyett, hogy átadnánk magunkat; annak ellenére, hogy a harc nagyobb stresszel jár?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016. 12. 15) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása