Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hited hegyeket mozdíthat

2016. január 03. 03:00 - torokaron

„Legyen hitetek Istenben! Ha hisztek Istenben, és nem kételkedtek, akkor mondhatjátok ennek a hegynek, hogy keljen fel, és ugorjon a tengerbe, és meg is teszi. Minden, amit csak imádságban kértek, a tietek lesz, ha van hitetek.” (Márk 11:22-24 CEV fordítás)

A hit ajtót nyit a csodáknak. Ha gondosan tanulmányozod a Bibliát és a történelmet, meg fogod látni, hogy amikor csak Isten megmozdult, és csodát tett a Földön, az mindig valakinek a hite miatt történt.

Jézus azt mondta a Márk 11:22-24-ben, hogy „Legyen hitetek Istenben! Ha hisztek Istenben, és nem kételkedtek, akkor mondhatjátok ennek a hegynek, hogy keljen fel, és ugorjon a tengerbe, és meg is teszi. Minden, amit csak imádságban kértek, a tietek lesz, ha van hitetek.” (CEV fordítás)

Isten a világot úgy teremtette, hogy az azt egyben tartó törvényszerűségek egyfajta hierarchiát képeznek, s ebben a hierarchiában a hit törvénye magasabbrendű, mint a természeti törvényszerűségek. Itt kapcsolódnak a csodák, mert amikor a hitet használják, akkor hit törvényei lépnek működésbe; a hit törvényei pedig többre képesek, mint a fizika törvényei.

Isten még manapság is tesz csodákat? Természetesen igen. Amikor működésbe hozod a hitedet, Isten csodát tesz – minden egyes alkalommal. Megkérdezem tőled: a te életedben mi az a hegy, amit el kell mozdítani? Mi az, amiről már eldöntötted, hogy soha nem fog megváltozni? Ez önbeteljesítő jóslat. Honnan tudod, hogy nem lesz változás? Talán Isten azt szeretné, hogy a hited felülírja a természet törvényeit. Ő megtette ezt a múltban, ma is ezt teszi szerte a világon. Isten érdekelta hegy-mozgató vállalkozásokban. Ne kételkedj, ne becsüld alul az Ő tervét az életeddel.

A Máté 13:58 azt mondja, hogy „(Jézus) nem is tett ott sok csodát a hitetlenségük miatt.” (NIV fordítás).

Talán azt mondod, „én nem igazán látok csodákat az életemben”. Vajon miért? A félelem, vagy pedig a hit szemével látsz? A hit ajtót nyit a csodáknak.

Beszéljetek róla:

  • Van olyasmi az életedben, amiről már lemondtál, vagy amivel kapcsolatban eldöntötted, hogy sohasem fog megváltozni?
  • Isten vajon mit szeretne, hogyan kezdj el imádkozni ezért a dologért? Mi az, amit szeretne, hogy hitben meglépj?
  • Mit jelent nem a félelem, hanem a hit szemével nézni?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.27.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: hit csoda

Honnan tudhatod, hogy Isten szeret téged?

2016. január 02. 03:00 - Szíj Melinda

„Jó az Úr mindenkihez. Irgalmát bőséggel árasztja minden teremtményére.” (Zsoltárok 145:9 NLT fordítás, második kiadás)

ontozokanna.jpg

Ha van valami, amit utálok, az a víztakarékos zuhanyfej. Ki nem állhatom! Mindössze egy vékonyka kis vízsugárra képes. Ez nem zuhanyzó, inkább csak csorgató! Elég megtermett fickó vagyok, így aztán eltart egy darabig, amíg sikerül egyáltalán benedvesítenem magam egy ilyen kis sugárral! 

Hogy nevezhetnek valamit zuhanynak, amiből nem zuhog a víz?

Ezért is annyira fontos nekem, amit a Biblia mond Isten szeretetéről.

A Biblia így szól: „Jó az Úr mindenkihez. Irgalmát bőséggel árasztja minden teremtményére” (Zsoltárok 145:9 NLT fordítás, második kiadás).

Isten irántad való szeretete nem csordogálás. A Biblia úgy fejezi ki, hogy Isten eláraszt minket szeretetével. Ő nem olyan szűkmarkú, mint a víztakarékos zuhanyfej.

A Zsoltárok 42:8 így hangzik: „Az Úr minden nap ontja rám kiapadhatatlan szeretetét.”

Ha salátáról van szó, én nem az a fajta vagyok, aki ízesítésképpen épp csak belemártogatja a villát a salátaöntetbe. Én bizony jól nyakon zúdítom! Néha aztán több lesz az öntet, mint a saláta.

Isten is így szeret téged. Folyamatosan ontja rád szeretetét. Nem ért egyet mindennel, amit teszel, de feltétel nélkül szeret.

Honnan tudhatod, hogy Isten szeret téged?

  1. Isten figyelme életed minden részletére kiterjed. Életed minden mozzanatát nyomon követi a fogantatásodtól kezdve. Látta és ma is látja minden magaslatodat, mélységedet, jó, rossz és csúnya pillanatodat, és soha nem veszi le rólad tekintetét. Ő minden részletnek figyelmet szentel. Ezt teszi a szeretet: figyelmet fordít szeretete tárgyára.
  2. Isten közbenjárt az érdekedben. A szeretet arról szól, hogy adunk. Ha szeretsz másokat, gondjaik a te gondjaiddá válnak. Jézus ezt tette: már akkor sajátjainak tekintette a problémáidat, mielőtt te egyáltalán tudomást szerezhettél volna róluk. Azzal, hogy meghalt érted a kereszten, születésed előtt megoldotta a legnagyobb problémádat. A szeretet cselekedet. Jézus megteszi a kezdő lépést feléd, mielőtt megtudnád, hogy szükséged van rá. Ő azért jött, hogy az Üdvözítőd legyen.

A karácsonyi történetben a Biblia ezt mondja: „Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában” (Lukács 2:11 NIV fordítás).

Szükséged van Üdvözítőre! Ha nem lenne rá szükséged, Isten nem küldte volna el Jézust.

Hidd el, ha volna bármilyen más mód, hogy a mennybe juss – Isten nem tett volna hiábavaló erőfeszítést. Nem küldte volna Jézust halálra, ha nem lett volna célja ezzel. Ez a szeretet legnagyszerűbb példája – egy ember, aki életét áldozza egy másikért.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tapasztalod meg az életedben Isten bőségesen árasztott szeretetét?
  • Isten figyelme kiterjed életed minden részletére, és ő közbenjár az érdekedben. Hogyan viselkedhetnél hasonlóan a kapcsolataidban?
  • Mit mond el Istenről az, hogy látja életed minden mozzanatát, és ezzel együtt feltétel nélkül szeret?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.26.)

 

 

 

Szólj hozzá!

Nincs karácsony a kereszt nélkül

2016. január 01. 03:00 - Lilla:)

"Mert egy az Isten és egy a Közbenjáró, aki kibékíti Istent és az emberiséget - ő pedig Jézus Krisztus. Az életét adta, hogy megváltsa mindenki szabadságát. Ezt az üzenetet hagyta a világnak Isten a megfelelő időben." (1. Timóteus 2:5-6. NLT, második kiadás)

A karácsonynak a kereszt nélkül nincs értelme. Ha Jézus kisbaba maradt volna a jászolban, akkor most rögtön abbahagyhatnád az olvasást - nem lenne értelme. A kereszt nélkül, nincs semmi okod arra, hogy egy egész hónapot tölts azzal, hogy felkészülj az ő születésének megünneplésére. Nincs okod arra, hogy feltedd a karácsonyi fényeket, zenélj, üdvözlőlapot küldj vagy ajándékot vásárolj.

Az egész világ leáll egy napra, hogy megünnepelje azt a napot, ami a történelmet átfordította az időszámításunk előttről Krisztus utánra. Isten eljött a Földre és belépett az emberiség történelmébe. Mivel ezt megtette a világ már soha többé nem lesz a régi.

A kereszt nélkül azonban ez nem lenne fontos. Isten elküldte az ő fiát, hogy megmentse az egész világot, így minden ember megismerheti őt.

A Biblia azt mondja: "Mert egy az Isten és egy a Közbenjáró, aki kibékíti Istent és az emberiséget - ő pedig Jézus Krisztus. Az életét adta, hogy megváltsa mindenki szabadságát. Ezt az üzenetet hagyta a világnak Isten a megfelelő időben." (1. Timóteus 2:5-6. NLT, második kiadás)

A Bibliában Jézus áldozatának szimbóluma az "Áldozati Bárány". A Biblia azért használja ezt a metaforát, mert a bárányok ártalmatlanok. Ők nem ragadozók. Ők ártatlanok. Jézus nem bántott senkit, nem érdemelte meg a halált. Ő Isten Fia volt, azonban Isten engedte őt feláldozni értünk - mindannyiunkért.

Isten ismeri azt a fájdalmat, amit egy gyermek elvesztése okoz, mert elküldte meghalni a fiát hozzád. Sőt ezt minden egyes emberért megtette aki valaha járt ezen a bolygón. Nincs olyan ember akit ne érne el és ne szeretne Isten.

Még te sem!

Beszéljetek róla:

  • Miért olyan fontos a kereszt a karácsony szempontjából?
  • Mit tehetsz ezen a karácsonyon azért, hogy emlékezz és kimutasd megbecsülésed azért az árért, melyet Jézus fizetett, hogy kapcsolatba hozzon téged mennyei Atyjával?
  • Miért hiszi néhány ember azt, hogy nem kaphatja meg Isten szeretetét és bocsánatát? Miben segíthetsz te valakinek ezen a karácsonyon, hogy megértse, mit tett érte Jézus a kereszten?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.25.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása