Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak reméld, hogy a Mennybe mész!

2016. április 03. 03:00 - mintyovanviki

„És ez a bizonyságtétel: Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az Ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.” (1János 5:11-12, NIV fordítás)

Ha elmennél ma egy bevásárlóközpontba és az embereket megkérdeznéd, mit gondolnak, vajon a Mennybe vagy a Pokolba kerülnek majd, valószínűleg ezt mondanák: „Remélem, a Mennybe megyek.”

De ebben nem elég reménykedni! És az az imám, hogy te ne így válaszolj. Az örök életünk rendkívül fontos, ezért lényeges, hogy biztosak legyünk azzal kapcsolatban.

Csak egy bolond nem készül fel az elkerülhetetlenre, a halálra. A legújabb statisztikák is azt mutatják, hogy a halálozási arány ma a világon 100 %!

Nincs garantálva még a következő perced sem ezen a bolygón, még kevésbé a következő órád. Ne halaszd el a legfontosabb döntést, amit valaha is hoznod kell.

A Biblia az 1János 5:11-12-ben azt mondja: „És ez a bizonyságtétel: Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az Ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.” (1János 5:11-12 NIV fordítás)

Ez olyan világos, hogy ennél világosabb már nem is lehetne: ha Jézussal jársz, van életed. Ha nem jársz Jézussal, nincs életed. A döntés nálad van.

Nem juthatsz a Mennybe valaki más hite árán. És nem juthatsz a Pokolba valaki más döntése miatt.

A te döntéseden múlik. Te döntöd el, hol fogod tölteni az örökkévalóságot.

Ezért olyan fontos a karácsony és a húsvét. Ha Jézus nem jött volna el a Földre karácsonykor és ha nem hal meg és nem támad fel húsvétkor, akkor teljesen reményvesztettek lennénk. Bármit tehetnénk, semmi sem számítana. Nem lenne választási lehetőségünk.

A kereszt a válasz az ember legnagyobb problémájára, arra, hogy elszakadt Istentől.

A Biblia ezt mondja: „amikor halottak voltatok bűneitek és körülmetéletlenségetek miatt, Isten életre keltett benneteket Krisztussal. Ő megbocsátotta minden bűnünket, eltörölve a törvény alapján minket terhelő vádat, ami ellenünk szólt és vádolt, hogy adósok vagyunk; ő ezt elvette és odaszegezte a keresztre.” (Kolossé 2:13-14)

Isten odaszegezett mindent a keresztfára, ami elválasztott téged őtőle. De Isten nem fog kényszeríteni, hogy hozd meg életed legfontosabb döntését. A döntés a te kezedben van.

Itt az ideje, hogy válassz!

Beszéljetek róla

• Ha arra gondolsz, hogy nem biztos, hogy a következő percben még itt leszünk a földön, mennyire érzed sürgető és fontos dolognak, hogy te, egy barátod vagy egy családtagod meghozza azt a döntést, hogy követi Jézust?

• Ki az a környezetedben, akinek fontos volna elolvasnia ezt az üzenetet? Hogyan tudnád olyan irányba terelni a vele való kapcsolatodat, hogy meg tudd osztani vele ezt az üzenetet?

• Ha annyira világos és nyilvánvaló, hogy Jézus mellett dönteni az élet elfogadásást, Jézust elutasítani az élet elutasítását jelenti, akkor mit gondolsz, miért olyan nehéz mégis sok embernek a döntéshozatal?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.27.)

Szólj hozzá!

Isten erejére van szükséged, hogy megváltozz!

2016. április 02. 03:00 - magyarosijulia

„Mindent megpróbáltam, de semmi sem segít. A kötelem végére értem. Senki nincs, aki tehetne valamit értem? A válasz, hála Istennek, hogy Jézus Krisztus tud, és tesz is." (Róma 7:24-25, MSG fordítás)

2.jpg

Mindenkinek vannak olyan területek az életében, amiket megváltoztatnánk, ha tudnánk. Újra és újra megpróbáltuk már megjobbítani az életünket a saját erőnkből.

És elbuktunk – csúfosan és nyomorultan!

Miért? Mert nem tudjuk megváltoztatni magunkat. Ha meg tudnánk, megtennénk. De nem tudjuk, ezért nem fogjuk.

Az akaraterő nem működik. Legfeljebb 6 hónapig működhet. De limitált az akaraterőnk. Elég hamar kifogyunk belőle és feladjuk. Lemondunk a diétáról és visszatérünk a rossz szokásainkhoz. Visszatérünk a rossz kapcsolatokhoz, és ugyanazokat a mintákat követjük, mint korábban. Többre van szükségünk az akaraterőnél, ahhoz, hogy valóban megváltozzon az életünk.

Szükségünk van Isten erejére.

Pál megértette ezt, és azt írja, hogy: „Mindent megpróbáltam, de semmi sem segít. A kötelem végére értem. Senki nincs, aki tehetne valamit értem? A válasz, hála Istennek, hogy Jézus Krisztus tud, és tesz is." (Róma 7:24-25, MSG fordítás).

Add fel tehát, hogy saját magadat próbálod megváltoztatni! Nincs szükséged egy újabb tanfolyamra, egy új kapcsolatra, egy önsegítő könyvre vagy még több pénzre!

Jézusra van szükséged!

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon próbáltad megváltoztatni az életedet és nem működött?
  • Miért nem hatékony az akaraterő az életünk megváltoztatásához?
  • Hogyan kaphatod meg Isten erejét?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.26.)

Szólj hozzá!

Meríts a feltámadás erejéből

2016. április 01. 03:00 - Lilla:)

„Felhagytunk azzal, hogy saját magunkban bízzunk és megtanultunk bízni Istenben, aki felemelkedett a holtak közül." (2Korinthus 1,9b NLT fordítás)

Az élet kemény. Gondolom ez nem ér váratlanul. Ezzel az igazsággal élsz nap mint nap. Néhányan érzelmi bonyodalmakkal kerülünk szembe. Néhányan fizikai gondokkal szembesülünk. Néhányunknak kapcsolati problémái vannak.

Mindannyian keresztül megyünk valamin.

Még a Biblia egyik legnagyobb hőse, Pál apostol is keresztül ment nehéz időkön. A Biblia azt mondja, hogy egyszer annyira maga alatt volt, hogy azt mondta Istennek, kész meghalni. Sőt, kérte Istent, hogy ölje meg!

Hogyan sikerült túljutnia Pálnak ezen a nehéz időszakon?

Jézus Feltámadási erejéből merített.

Pál azt írja: "Felhagytunk azzal, hogy saját magunkban bízzunk és megtanultunk bízni Istenben, aki felemelkedett a holtak közül." (2Korinthus 1,9b, NLT fordítás).

A Biblia azt mondja, hogy Pál a tűrőképességen túl összetörtnek és megsemmisültnek érezte magát. El kellett érnie saját határait.

És ez pontosan az, ahova el kellett jutnia.

Egyetlen feltétele van annak, hogy Isten ereje az életed része legyen: alázatosság. El kell fogadnod, hogy szükséged van rá. Isten nem adja öntelt embereknek az erejét. Az alázatosság azt mondja az Úrnak: „Te vagy az Isten, én pedig nem. Neked igazad van, nekem nincs. Nálad van az erő, nálam nincs. Te bölcs vagy, én nem. Nekem nincs erőm változtatni ezen a helyzeten, úgy hogy ezt a kezedbe teszem."

Abban a pillanatban, amikor ezt megteszed, Isten Jézus feltámadásának erejét árasztja a helyzetedre.

Isten arra szakosodott, hogy visszahozza a holtakat az életbe. Isten szereti feltámadássá változtatni a keresztre feszítéseket.

Mi halt meg az életedben? Ha Isten fel tud támasztani egy halott embert, akkor fel tud támasztani egy halott házasságot, egy halott karriert vagy egy halott álmot is. Isten bármit meg tud tenni.

Ez a feltámadás ereje.

Beszéljetek róla:

  • Milyen látszólag halott, reménytelen dolog van az életedben, amit szükséges, hogy Isten feltámasszon?
  • Mi tart vissza attól, hogy elhidd, hogy Isten, aki embereket támasztott fel a halálból, képes kezelni a legnehezebb helyzeteidet is?
  • Hogy tudsz alázatossá válni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.25.)

Szólj hozzá!

Miért hiheted, hogy Jézus az, akinek mondta magát?

2016. március 31. 03:00 - FodorImi

„Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és az Emberfia átadatik a főpapoknak és az írástudóknak. Halálra ítélik, és átadják a pogányoknak, hogy kigúnyolják, megkorbácsolják és keresztre feszítsék, de harmadnapon feltámad.” (Máté 20,18-19)

Jézus sok botrányos, felháborító kijelentést tett a Földön. Többségük valószínűleg ismerős számodra:

  • „Isten vagyok.”
  • „Imádnotok kell engem.”
  • „Isten vagyok, aki emberként jött a mennyből.”
  • „Én vagyok az egyetlen út a mennybe.”

Jézus nem csak egyszer mondta ezeket a dolgokat, hanem több alkalommal is. Állításai azonban semmi újat nem tartalmaztak. Valójában 2000 évvel később sem egyedülállóak. Sok ember állította magáról, hogy ő Isten. Miben különbözik Jézus állítása minden más emberétől?

Jézus azt mondta, hogy kijelentéseit a halálból való feltámadásával be is bizonyítja. És pontosan ezt tette.

Jövendöléseit újra és újra megismételte, így mindenki tudhatott róluk. Először még ugyan homályosak voltak, mivel metaforákat használt, amiket nehezen értettek az emberek, mert nem tudták, hogy mire gondol.

Azonban amint közeledett a halála, Jézus jövendölése határozottabbá, kristálytisztává vált: „Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és az Emberfia átadatik a főpapoknak és az írástudóknak. Halálra ítélik, és átadják a pogányoknak, hogy kigúnyolják, megkorbácsolják és keresztre feszítsék, de harmadnapon feltámad.” (Máté 20,18-19).

Megtartotta Jézus a szavát? Teljes mértékben! Ez az, amiért a földkerekség kétharmad részén ünneplik a Húsvétot. Ez az, amiért a születésnapodat Jézus feltámadásához viszonyítják.

Az egyetlen ok, amiért az emberek elutasítják Jézus istenségét, mert nem akarnak hinni benne. Jézus bőséges bizonyítékát adta, hogy ő az, akinek mondta magát.

Mivel ő az, akinek mondta magát, két részre osztotta a történelmet, és a korszakokon át milliók életét, köztük az enyémet is, megváltoztatta.

Remélem, hogy a tiédet is.

Beszéljetek róla:

  • Miért gondolod, hogy a feltámadás meggyőző bizonyítéka Jézus istenségének?
  • A feltámadás ellenére egyes emberek miért utasítják el mégis a Jézusról szóló igazságot?
  • Barátaid és családtagjaid nyitottabbak Jézus feltámadásáról beszélgetni Húsvéthoz közeledve, mint bármikor máskor az esztendő során. Kivel oszthatod meg ezt a történetet ezen a héten?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.24.)

Szólj hozzá!
Címkék: feltámadás

Isten húsvéti ígérete számodra

2016. március 30. 10:00 - magyarosijulia

„Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is fel fog támasztani." (1Kor 6,14)

Keresztyének milliói ünneplik a húsvétot minden évben szerte a világon. Túl sokunk számára azonban a történet unalmassá és ismétlődővé vált. Már ismerjük az alapokat. Jézust letartóztatták. Keresztre feszítették. Aztán három nap múlva Isten feltámasztotta Őt a halottak közül.

Kifelejtünk viszont valami nagyon fontosat. Kimarad az, amitől a húsvét egy dimenziós ünnepről egy több dimenziós, élet-átformáló életmóddá válik.

Kimarad az, hogy a Feltámadás nem csak a Jézus története, hanem a mi történetünk is.

Tudod, te is része vagy a Feltámadásnak. Jézus halála és feltámadása nem csak azt bizonyította, hogy van élet a halál után. A Feltámadás azt bizonyítja, hogy neked is lehet életed a halálod után, hogy van élet a sírodon túl is!

Jézus azt mondja, hogy ha bízol benne, akkor a halál csak egy átmenet lesz, nem pedig végállomás.

Egy nap majd megáll a szíved. Az lesz a testi életed vége. Nem lesz azonban a teljes vég számodra. Isten örökkévalóságra teremtett. Ezért van sokszor olyan érzésed, hogy több az élet a földi létnél. Jézus a János 11:25-26-ban tette ezt a csodálatos ígéretet: „Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha.”

Ez aztán az ígéret! Jézus bebizonyította, hogy meg tudja tenni, azáltal, hogy Ő feltámadt. Egyébként semmi okunk nem lenne elhinni. Ha Jézus nem halt volna meg a kereszten és nem támadt volna fel több, mint 2000 évvel ezelőtt, akkor semmi esélyünk nem lenne a Mennyországba kerülni – semmi reményünk nem lenne a halál utáni életre és örök életre vonatkozóan.

A Biblia ezt írja: „Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is fel fog támasztani." (1Kor 6:14).

Idén, húsvétkor ez egy olyan igazság, amelyre rábízhatjuk az életünket. Csodálatos örömüzenet, hogy Jézus feltámadt a halottak közül; de amitől ez fekete-fehérből élő színekké válik, hogy egy nap, – ha hiszel Őbenne – téged is fel fog támasztani a halálból!

Ez a húsvét ígérete!

Beszéljetek róla:

  • Szerinted miért válik unalmassá Jézus feltámadásának története sok hívő számára?
  • Hogyan változtatja meg az életedet, ha elsajátítod a húsvét ígéretét?
  • Hogyan tudsz segíteni másoknak megérteni, hogy örök életük lehet Jézus feltámadása által?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.03.23.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása