Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem tudsz egymagad megváltozni

2017. január 12. 03:00 - csmsdvd

"Ezért tehát vessétek le a hazugságot. Mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak." (Efézus 4:25, NLT fordítás)

helping-hand-elder-abuse-blog4.jpg

A maradandó változások őszinteséget és hiteles közösséget igényelnek. Olyan emberekre van szükséged az életben, akik szeretettel mondják el neked az igazat. Vannak dolgok az életedben, amiken sohasem tudnál változtatni a mások segítsége nélkül.

Bizonyos dolgokat annyira szégyellsz, hogy senkivel sem tudsz azokról beszélni. De mennyire működik ez a stratégia nálad? Ha magad erejéből meg tudtál volna változni, már megváltoztál volna. Nem működik.

Ne hazudj magadnak. Ha változást szeretnél elérni, más emberekre is szükséged van. Belsőséges, igaz társaságra van szükséged. Ezért fontosak a kis közösségek. Többre is szükséged van viszont, mint egy közösségre. Jó, ha van egy olyan ember a társaságban, akivel teljesen nyitott lehetsz és őszinte. Nem szükséges mindenkivel nyitott legyél, de egy valakivel legalább kellene.

Isten úgy teremtett minket, hogy egymásra legyünk utalva, ezért nem szabadulhatunk meg a rossz szokásainktól, a csalódásainktól egyedül mi magunk. Nem tudod egyedül megtenni, mert Isten úgy alkotott, hogy más emberekre is szükséged legyen.

A Biblia szerint: "Ezért tehát vessétek le a hazugságot. Mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak." (Efézus 4:25, NLT fordítás) Ha hívő vagy, Krisztus testéhez tartozol. Más hívőkhöz tartozol. Isten nem azért teremtett, hogy magányosan éld keresztyén életed. Nem lehet így élni.

Amennyiben komolyan gondolod, hogy a legmélyebb, legsötétebb hibádon változtatni szeretnél, túl kell lépned az őszinteségtől való félelemtől. Hatalmas energiát pazarolunk arra, hogy megpróbáljuk bűneinket elfedni, sértődéseinket, csalódásainkat és hibáinkat eltakarni. Ha az erre fordított időt arra használnánk, hogy őszinték lennénk a hibáinkkal kapcsolatban, sokkal több energiánk maradna arra, ami jól működik az életünkben.

A szentekké válásunk legnagyobb akadálya az, hogy jól akarunk kinézni. Ha ezen túltettük magunkat, akkor átléptünk az úttorlaszon, amely köztünk és Isten terve között van. 

Szeretnél az életeden változtatni? Nyílj meg valakinek, legyél őszinte a kudarcaiddal kapcsolatban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kik azok az emberek az életedben, akikkel nyíltan és őszintén meg tudod beszélni azokat a dolgokat, amik foglalkoztatnak?
  • Mit tanulunk Jézus Krisztusról, amikor valódi közösségben vagyunk a hívő testvéreinkkel? Mit ad ez a típusú közösség a világnak?
  • A szentekké válásunk legnagyobb akadálya az, hogy jól akarunk kinézni.” Menyire valós ez a te életedben?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása