Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ad elég fényt a következő lépéshez

2017. február 17. 03:00 - Abidzsil

„Igéd megértése világosságot hoz a hétköznapi ember elméjébe.” (Zsolt119:130 CEV fordítás)

Mindenkinek szüksége van világosságra. Szükséged van a fényre ahhoz, hogy lásd a világot magad körül, és elkerüld az akadályokat.

Isten az Igéje által az elmédnek szeretne világosságot nyújtani. A Biblia azt mondja, „Igéd megértése világosságot hoz a hétköznapi ember elméjébe.” (Zsolt.119:130 CEV).

Isten világosságot szeretne adni – az Ő világosságát – minden embernek. Fel akarja nyitni az elménk szemét arra az igazságra, hogy ki is Ő, és mi a következő lépés az életünkben.

Ehhez a világossághoz a kulcs legtöbbször a Bibliáról való elmélkedés. Az elmédet át kell járnia ennek a világosságnak. Elmélkedni a Bibliáról nem azt jelenti, hogy elbambulsz, vagy elveszted az eszed; hanem Isten Igéjére kell összpontosítanod. Amikor ezt megteszed, világosságot engedsz az életedbe.

Isten Igéje által segít, hogy egy másik szemszögből lásd az életed. A Zsoltárok 119:105 azt mondja „Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.” (NIV fordítás). Isten Igéje irányt ad az életünknek, megmutatja azt az ösvényt, melyen Isten szeretne látni minket.

Amikor a Zsoltárok íródtak, a „mécses” egy lámpába tett gyertya volt, amit magukkal vittek az emberek. Ma ez egy zseblámpa lenne. Ha tartod a zseblámpát, és több fényt szeretnél az ösvényeden, meg kell tenned a következő lépést. Sokszor megakadtam, és Isten fényét kerestem végig az ösvényemen. De Isten csak a következő lépésig ad elég fényt. Megteszed ezt a következő lépést, és Isten megadja az ezt követkő lépéshez a fényt.

Az egyik legjobb módja, hogy meglásd Isten Igéjének a fényét, hogy Isten Igéjét hordozod az imáidban, ahogyan a Zsoltárok 119:18-ban látjuk: „Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed.” (NIV fordítás). Csodálatos dolgokat szeretnél látni Istentől, igaz? Kérd Istent, hogy nyissa fel a szemeidet arra, hogy mit szeretne véghezvinni az életed által.

Ő kész arra, hogy felgyújtsa a fényt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor tűnt Isten rejtélynek számodra? Isten Igéjéhez fordultál azokban az időkben válaszokért?
  • Csak vársz arra, hogy Isten valamit világossá tegyen, vagy kérsz Tőle tisztánlátást és ítélőképességet?
  • Hogyan magyaráznád el a különbséget a Bibliaolvasás és a Bibliáról való elmélkedés között?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.02.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása