Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Biblia által átalakulsz, nem csak ismeretet kapsz

2017. február 23. 03:00 - csmsdvd

“A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos arra, hogy megtanítsa nekünk, ami igaz, és hogy ráébresszen bennünket arra, hogy mi a rossz az életünkben. Kijavít minket, amikor rossz úton járunk, és megtanít arra, hogy azt tegyük, ami helyes. Isten arra használja, hogy felkészítse és felszerelje az Ő népét minden jó cselekedet megcselekvésére."  (2Tim 3:16-17, NLT fordítás)

chrysalis-655526_1280.jpg

Egyszer megkérdezték tőlem, melyik a legjobb Biblia fordítás. Ezt válaszoltam: „Az, amelyiket az életedre fordítod!” Erre való a Biblia tanulmányozása. Ha Isten szavát nem fordítod le saját életedre, akkor nem úgy tanulmányozod az Bibliát, ahogy azt Isten tervezte.

Isten azért adta nekünk a Bibliát, hogy átalakítson minket, ne csak hogy tájékoztasson. Azért adta, hogy a szívünk legyen nagyobb, ne a fejünk. A Jakab 1:22-ben ezt olvassuk: „Legyetek az Igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat.”

Más szavakkal, Isten szeretné a hitünket cselekedetre váltani.

Isten a szándékát még nyilvánvalóbbá teszi a 2Tim 3:16-17 versekben: “A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos arra, hogy megtanítsa nekünk azt, ami igaz, és hogy ráébresszen bennünket arra, hogy mi a rossz az életünkben. Kijavít minket, amikor rossz úton járunk, és megtanít arra, hogy azt tegyük, ami helyes. Isten arra használja, hogy felkészítse és felszerelje az Ő népét minden jó cselekedet megcselekvésére" (NLT ford.).

A Biblia célja több annál, mint hogy csak megmutassa mi a rossz az életünkben vagy hogy hogyan kellene élnünk. Isten azért adta a Szentírást, hogy alapjaiban alakítsa át az életünket.

A Biblia magát többféleképpen nevezi meg, például úgy, mint pöröly, kard és penge. Mindezeket az eszközöket azért tervezték, hogy radikális beavatkozást végezzenek velük. Istennek a Bibliával is az a szándéka, hogy radikálisan megváltoztassa az életünket.

A Biblia több helyen arról is beszél, hogy Isten igazsága tej, víz, kenyér és étel. Mi ezekben a dolgokban a közös? Az, hogy ha nem iszod vagy eszed ezeket rendszeresen, akkor meg fogsz halni. Nem úgy teremtettünk, hogy Biblia nélkül éljünk.

A Biblia azért nélkülözhetetlen az életünkben, mert életed ad.

A Biblia azt mondja, hogy Jézus maga a megtestesült Ige. A János 1:14-ben ezt olvassuk: “Az Ige testté lett és közöttünk lakott. Tele volt kifogyhatatlan szeretettel és hűséggel. És mi láttuk az ő dicsőségét, az Atya egyetlen Fiának a dicsőségét.” Isten az élő Igét, Jézust azért adta, hogy hitünk őáltala kezdődjön és őbenne végződjön, és Isten azért adta a Szentírást, hogy felkészítsen arra, hogy a hitünket megéljük.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A Biblia több mint bölcsességet adagoló automata vagy adatok és információk tárháza. Hogyan látod azt, hogy Isten a Bibliát használva megváltoztatja az életed?
  • Jézus a testté lett Ige. A Bibliával való szoros és meghitt kapcsolat hogyan függ össze a Jézussal való szoros és meghitt kapcsolattal?
  • Hogyan tudod Isten Igéjét a gyakorlatban meg is tenni, és nem csak olvasni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.02.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása