Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretetének hosszúsága

2017. március 25. 03:00 - Abidzsil

,,Tudom, hogy szereteted örökké tart, hűséged állandó, mint az ég.” (Zsoltárok 89:2, TEV fordítás)

love-in-the-bible.jpg

Az emberi szeretetnek van határa. Elfogy és elapad.

Ezért kell Isten szeretetének jelen lenni minden kapcsolatodban, ha azt akarod, hogy azok maradandóak legyenek. Isten szeretete soha nem fogy el. Az Ő szeretete türelmes, kitartó és állhatatos.

Nem csodálatos tudni azt, hogy Isten soha nem mond le rólad? Nem számít, mit teszel, az Ő szeretete soha nem múlik el. Elég széles ahhoz, hogy elérjen mindenkit, és elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson.

Isten már nem tud téged jobban szeretni annál, mint ahogy most szeret,  viszont kevésbé sem fog szeretni.

Szeret téged a jó napjaidon, és szeret a rossz napjaidon is. Az Ő szeretete nem függ tőled. Isten maga a szeretet, és Ő a szeretetét ingyen adja. Nem lehet megdolgozni érte, és nem lehet kiérdemelni.

Fogadd el a szeretetét, dicsérd Őt, és tudd, hogy a szeretete elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson: ,,és  legyetek képesek megérteni - ahogy minden Istenhez tartozó embernek meg kellene értenie -, hogy milyen széles, milyen hosszú, milyen magas és milyen mély az ő szeretete. Tapasztaljátok meg Krisztus szeretetét, noha az túl hatalmas ahhoz, hogy teljesen meg tudjuk érteni.”  (Efézus 3:18-19, NLT ford.)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan teszed Isten szeretetét a kapcsolataid középpontjába?
  • Mi a válaszod Isten szeretetére?
  • Mit tudsz tenni azért, hogy Isten jobban szeressen? Mit tudsz tenni azért, hogy Isten kevésbé szeressen?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása