Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretetének magassága

2017. március 26. 03:00 - daniella_89

“Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem démonok, sem a jelen, sem a jövő, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmi a teremtett világban nem választhat el minket Isten szeretetétől, ami Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van.” (Róma 8:38-39, NIV fordítás)

contest7678_banner.jpg

Nem tudsz olyan helyre menni, ahol Isten szeretete ne lenne jelen. Soha nem leszel elválasztva Isten szeretetétől.

Semmi - semmilyen körülmény, semmilyen helyzet - nem tud elválasztani, mert Isten szeretete mindenütt jelen van: “sem magasság, sem mélység, sem semmi a teremtett világban nem választhat el minket Isten szeretetétől, ami Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van.” (Róma 8:38-39, NIV ford.)

Ha szeretnél ellenszert a magányra, akkor ez az: soha nem leszel elválasztva Isten szeretetétől. Igen, a szeretteinket elveszítjük. Ha házas vagy, egyikőtök előbb meghal majd, és aki itt marad, annak gyászban és szomorúságban lesz része.

De ha keresztény vagy, Isten mindig és örökre veled van. Az Ő szeretetére mindig számíthatsz és felnézhetsz, amikor magányosnak érzed magad. Én most nem vallásosságról beszélek. Én a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatról beszélek. Az Ő szeretete örökké tart, és az Ő szeretete mindenütt jelen van.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten szeretete elég magas, hogy elfedezze a hibáidat. Elfogadtad már az Ő megbocsátását és segítségét egy új kezdethez?
  • Hogyan hangolódsz rá Isten szeretetére nehéz körülmények között, vagy ha magányosnak érzed magad?
  • Mi a különbség a vallás és a személyes kapcsolat között?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása