Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ismerjük meg Isten igazságát a teremtésen keresztül

2017. április 05. 03:00 - nagynikoletta

„Isten alapvető valósága elég nyilvánvaló. Nyisd ki a szemed, és ott van!”(Róma 1:19 MSG fordítás)

Körülbelül 35 évvel ezelőtt, egy táborban voltam a hegyekben. Egy szobában egyedül, így imádkoztam „Isten, ha van Isten, én nyitott vagyok. Ha igazi vagy, akarok tudni róla. Továbbá, Jézus Krisztus, ha meg tudod változtatni az életemet, ha van célja az életemnek, tudni akarom.”

Tudod mi történt ekkor? Nem lettem libabőrös. Nem sírtam. Ragyogó fények sem csillantak fel – semmi ilyesmi.

Ez mégis egy fordulópont volt az életemben, mivel többé nem voltam előítéletes Istennel szemben. Meg akartam ismerni az igazságot, még akkor is, ha ez kellemetlen volt.

Az igazság felfedezhető, de először kellő nyitottsággal kell rendelkezünk, hogy azt mondjuk „Szeretném megismerni az igazságot jobban, mint bármi mást.” Amint elhatározod magad emellett a hozzáállás mellett, felfedezheted az igazságot. Hogyan?

Elsősorban, a teremtésen keresztül.

Sokat tanulhatunk Istenről és az igazságról, ha csak egyszerűen a természetet szemléljük. Ezért olyan fontos a tudomány – segít megértenünk Istent és a világmindenségét.

Például, tudva azt, hogy 60.000 bogárféle létezik, megtanulhatjuk, hogy Isten szereti a változatosságot. Vulkánt, szökőárt vagy földrengést látva, megtanulhatjuk, hogy Isten erőteljes. A finoman kiegyensúlyozott ökoszisztéma alapján megfigyelhetjük, hogy Isten hihetetlenül szervezett.

A Biblia azt mondja, hogy „Isten alapvető valósága elég nyilvánvaló. Nyisd ki a szemed, és ott van! Hosszú és elmélkedő pillantást vetve mindarra, amit Isten teremtett, az emberek mindig megláthatják azt, ami emberi szemmel  egyébként nem látható: Isten örök hatalmát és az isteni természetét. Így tehát nincs mentsége senkinek” (Róma 1:19-20, MSG fordítás)

Isten elvezet minket az igazsághoz a lelkiismereten, az alapos megfontoláson, az Isten parancsolatain és Jézus Krisztuson keresztül. A következő pár napban, még bővebben kifejtjük ezeket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten igazsága miért tűnik gyakran kellemetlennek?
  • Miért van szükség a hozzáállásod megváltoztatására ahhoz, hogy komolyan elkezd keresni az igazságot?
  • Hogyan fedezted fel Isten jellemének a teremtésben kinyilatkoztatott szempontjait?


*(Daily Hope by Rick Warren 2017.03.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása