Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy Isten jóváhagyása megszabadítson a félelemtől

2017. május 22. 03:00 - magyarosijulia

„Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája." (Gal 1:10)

A reklámok folyton manipulálnak minket: "Vedd meg ezt a terméket, vagy lemaradsz az életről!", vagy "Bolondnak kell lenned, ha nem használod ki ezeket a kedvezményes árakat!". Vásároltál már meg valamit, amit nem akartál és nem volt rá szükséged, csak azért, mert attól féltél, hogy másképp ostobának néznek? Történt már meg veled, hogy egy élelmiszerboltban fogpiszkálóra szúrva kínáltak egy falat ételt, neked pedig abszolút nem ízlett, de mégis vásároltál belőle?

A visszautasítástól való félelem lehetőséget ad másoknak, hogy manipuláljanak bennünket; ez pedig sok másféle módon is sérelmet okoz nekünk. A visszautasítástól való félelem arra kényszerít bennünket, hogy kövessük a csordaszellemet. Hajlamosak vagyunk úgy járni, úgy beszélni, úgy viselkedni és úgy öltözni, mint a többi ember. Miért?

Mert nem akarjuk, hogy visszautasítsanak.

Ez azonban meggátolja, hogy az igazságot mondjuk. Miért hazudnak az emberek? Miért ködösítik el az igazságot? Mert attól félnek, hogy ha elmondják az igazságot, nem lesznek elfogadva.

A visszautasítástól való félelem elhallgattatja a Krisztusról szóló üzenet megosztását, továbbadását is. Vannak alkalmak, amikor nem igaz az, hogy hallgatni arany; egyszerűen helytelen! Nem beszélünk a hitünkről, mert mások jóváhagyásától félünk.

Hogyan lehet legyőzni a visszautasítástól való félelemet? Szükséged van egy új nézőpontra!

Az első lépés első helyre tenni Istent! Csakis ezután lehet mások véleményét helyesen fogadni. Más szavakkal, ne értékeld túl sokra amit mások mondanak!

A Galata 1:10-ben Pál ezt írja: „Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája." Pál azt mondja, az életének az a célja, hogy Isten kedvébe járjon, és nem az emberekébe. Azt mondja, hogy van választási lehetősége. Választhatunk, hogy Isten, vagy az emberek helyeslése szerint akarunk élni. Nem lehet mindkettőt keresni ugyanabban az időben!

Úgy lehet legyőzni a visszautasítástól való félelemet, hogy úgy éljük az életet, mintha egy egyszemélyes közönség előtt játszanánk. Amit Isten gondol rólad, – és az Ő irántad való feltétel nélküli szeretete – sokkal fontosabb számodra, mint bárki más véleménye rólad.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a különbség aközött, hogy hatással van ránk mások véleménye és vezeti az életünket mások véleménye?
  • Kinek próbálsz tetszeni a mindennapjaidban? Istennek? A munkatársaidnak? A házastársadnak? A barátaidnak?
  • Mennyit tudnál elérni a képességedből, ha Isten jóváhagyását keresnéd, és senki másét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása