Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten véleményével törődj, ne másokéval

2017. május 31. 03:00 - nagynikoletta

„Az emberek véleményétől való félelem megbénít, de az Istenben való bizalom megvéd attól.” (Péld 29:25, MSG fordítás)

Azoknak, akik nagy dolgokat visznek véghez életük során, szembe kell nézniük negatív, pesszimista emberekkel is, akik megpróbálják elbátortalanítani őket.

  • Amikor a Wright fivérek megpróbálták a levegőbe feljuttatni az első repülőgépet, az emberek azt mondták nekik, hogy ez sosem sikerülhet, hiszen az ember nem tud repülni;
  • Amikor Mózes keresztülvezette Izrael népét a sivatagon, az emberek panaszkodtak: „Meg fogunk halni! Vissza akarunk menni Egyiptomba!”.
  • Amikor John F. Kennedy bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok embert küld a holdra, sok ember azt mondta, hogy ez sosem valósulhat meg.

Ha valaki valaha is megpróbált valami nagyszerű dolgot tenni, mindig szemben találta magát negatív gondolkodású emberekkel.

Igazából a negatív gondolkodású emberek nem feltétlenül rossz emberek. Lehet, hogy tényleg a legjobbat akarják neked és szeretnek téged.

De egyikőjük sem Isten. Tehát ne kezeld a véleményüket úgy, ahogyan Isten véleményét kezelnéd.

A Biblia azt mondja: „Az emberek véleményétől való félelem megbénít, de az Istenben való bizalom megvéd attól.”   (Péld 29:25, MSG fordítás)

Előfordult már mindannyiunkkal, hogy megbénított vagy akadályozott mások véleménye, bár lehet, hogy észre sem vettük. Vannak olyan emberek is, akik bizonyos értelemben függővé váltak mások véleményétől, és állandóan mások elfogadását igyekeznek megszerezni.

A Példabeszédek könyve 29:25 egy másik fordításban úgy szól, hogy „Veszélyes dolog azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólad, de ha az Úrban bízol, biztonságban vagy.” (GNT fordítás)

Ha nagyobb súlyt helyezel mások véleményére, mint Istenére, akkor a pálya szélén fogsz maradni, amikor Isten játékosként szeretne látni. A saját félelmeid börtönében maradsz bezárva.

Más emberek véleménye eltéríthet Isten életedre vonatkozó tervétől.

Ne engedd, hogy ez megtörténjen.

Az Ézsaiás 8:13-ban ezt mondja a Biblia: „A mindenható Istent tekintsétek szentnek, őt tiszteljétek, tőle féljetek.” (NIV fordítás)

Rázd le magadról tehát a félelem láncait, és menj azon az úton, amit Isten tervezett számodra. Ő szurkol neked a leginkább, és azt szeretné, hogy sikerrel járj.  És mivel Ő munkálkodik az életedben, ez így is lesz.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Láttad már azt, hogy negatív emberek akadályoztak valakit az álmai követésében?
  • Veled mikor fordult elő, hogy negatív gondolkodású emberek eltérítettek  (vagy majdnem eltérítettek) a célodtól? Mit tanultál ebből a tapasztalatból?
  • Milyen álmot vagy látást adott neked Isten ezen a héten, amelyet egy teljesen új módon ragadhatsz meg?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása