Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden hívőnek vannak lelki ajándékai

2017. szeptember 01. 03:00 - magyarosijulia

„Különböző lelki ajándékok vannak, de ugyanaz a Lélek adja őket. Különböző módon lehet szolgálni, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Különböző munkákat kell elvégezni, de ugyanaz az Isten ad minden ajándékot minden embernek.” (1Kor 12:4-6, GW fordítás)

Amikor tudod, hogy mire lettél alkotva, akkor tudod, hogy kive kell valnod, és elkezdhetsz arra fókuszálni, és jobban kihasználni az életed.

Abban a pillanatban, amikor átlépsz a lelki határon, és elkezded Jézust követni, ezt mondod: „Isten útján fogok járni, nem a saját utamon. Engedni fogom, hogy Ő irányítsa az életemet. Isten célját akarom követni, nem a sajátomat. Azt fogom tenni, amire teremtve és alkotva lettem, hogy megtegyem.”

Amikor megteszed ezt az lépést, Isten négy fontos ajándékot ad neked:

Megbocsátás. A Róma 5:15b-ben ez áll: „Mert egy ember bűne, az Ádámé, sokaknak hozott halált. De még ennél is hatalmasabb Isten csodálatos kegyelme és a megbocsátásának ajándéka sokak számára egy másik ember, Jézus Krisztus által." (NLT fordítás). Az első dolog, amit Jézus tett, hogy eltörölt mindent, amit valaha is rosszul tettél. Megbocsáttatott! Nincs többé ítélet.

Örökélet. Istennek hosszútávú tervei vannak számodra. A Biblia azt írja a Róma 6:23-ban: „Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." Sosem fogod tudni megdolgozni vagy kiérdemelni az utat a Mennybe. Az egyetlen út, hogy a Mennybe kerülj, ha hittel elfogadod Isten ingyen ajándékát.

A Szentlélek. A Róma 5:5b-ben ezt írja, hogy Isten „a Szentlelkét adta nekünk, hogy megtöltse a szívűnket a szeretetével." (NLT fordítás). Honnan tudhatod, hogy megengedted Istennek, hogy az életed által éljen? Amikor megteremnek benned a Lélek gyümölcsei: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, gyengédség és önmegtartóztatás.

Különleges képességek. A Bibliában a különleges képességeket lelki ajándoknak nevezik, amelyek különboznek minden anyagi vagy fizikai ajándéktól. Ezek által tudod elvégezni azt a munkát, amit Isten akar elvégezni általad. A legtöbb hívő azt sem tudja, hogy vannak lelki ajándékaik, még kevésbé azt, hogy melyek azok. De neked is vannak!

A Biblia azt írja az 1Kor 12:4-6-ben: „Különböző lelki ajándékok vannak, de ugyanaz a Lélek adja őket. Különböző módon lehet szolgálni, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Különböző munkákat kell elvégezni, de ugyanaz az Isten ad minden ajándékot minden embernek.” (1Kor 12:4-6, GW fordítás).

De mi is a lelki ajándék? Istennek célja van az életeddel, és a lelki ajándékok azok az eszkozok, amelyek segítségével el tudod végezni azt a munkát, amire Ő elhívott. Isten sosem fogja kérni, hogy olyasmit tegyél meg, amihez nem adja meg a szükséges képességeket. Már abban a pillanatban megkapod ezeket, amikor elfogadod Jézus Krisztust. Nem te választod és érdemled ki az ajándékaidat.

Ugyanakkor, nem a saját javadat szolgálják. Azért kaptad lelki ajándékaidat, hogy másokat szolgálj velük. Mások pedig a gyülekezeti családban olyan ajándékokat kaptak, amelyekkel neked szolgálhatnak.

Amikor én a tanítói ajándékomat használom, te áldást nyersz. Amikor te használod a lelki ajándékaidat, a gyülekezeted tagjaira száll az áldás. Olyan ez, mint egy puzzle.Ha egyetlen darab is hiányzik, rögtön észreveszed. Amikor felfedezzük és használjuk a lelki ajándékainkat, mindannyiunkra áldás száll.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan töltöd be azt a szerepet, amit Isten neked szánt a gyülekezetben a lelki ajándékaidat használva?
  • Milyen hatással volt a fenti négy ajándék az életedre keresztyénként?

(* Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.25.)

Szólj hozzá!
Címkék: isten akarata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása